Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg weer iedereen de baas

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft net als vorige week de overwinning behaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de OIT mountainbike cup. De grote opkomst voor de rit op Sportpark de Cloppenburch kon de voorbode zijn voor een spannende strijd tussen meerdere kanshebbers. 

Welk dier het nu het ook alweer was, die zijn neus meerdere keren kon gaan stoten aan diezelfde steen; Ron Boendermaker leek dat beest te gaan worden, die dat zou kunnen gaan overkomen. Direct na de start ging Boendermaker er weer als een dolle stier in, zonder zich ook maar iets te willen herinneren hoe dat de laatste keer was afgelopen. Toen stond hij bijna halfkoers helemaal kapot aan de kant te kijken hoe de anderen de koers opgebouwd hadden. Wel beloofde hij zichzelf het de volgende keer beter aan te gaan pakken. Deze nieuwe zichzelf beloofde aanpak was hij ogenschijnlijk weer helemaal vergeten, want weer was hij als eerste uit de startblokken geschoten en had daarmee een honderdtal meters voorsprong genomen. 

Al na dik een ronde wist Dave van Kuilenburg hem tot de orde te roepen en naar plek twee te verwijzen. Deze inspanning had Boendermaker wel de nodige energie gekost, zodat hij geen antwoord meer had op de actie van Dave van Kuilenburg. Positief voor Ron Boendermaker was, dat hij zich herpakte, zijn weg vervolgde en zijn krachten wist in te tomen. Daarmee wist Boendermaker zich in het tweede gelid achter Dave van Kuilenburg te handhaven, maar ook Vincent Beentjes en het gezamenlijk optrekkende duo Walter van Kuilenburg/ Wout Bakker achter zich te houden. 

Onder de deelnemers waren ook twee nieuwkomers, te weten: Rene Groot en Michel Belleman, vaders van bij KPB fietsende jeugd. Eerstgenoemde Groot diende bewijs te leveren zijn buurvrouw Yvonne Zomerdijk tegenstand te kunnen bieden. Deze uitdaging leverde een samen opgaand gevecht op, waarin zij zich niet van elkaar konden verlossen en in remise eindigden. De andere nieuweling Michel Belleman had Maurice Kauffman als leidsman, maar raakte toch op zeker moment even het spoor bijster en sloeg daarbij een gedeelte van de af te leggen route over. Zo laag als de drempel voor deelname is voor deze KPB meeting, zo onverbiddelijk is de jury om een eerlijke uitslag op papier te krijgen. Niet Piet Veldt, die doorgaans de rijen sluit, maar Michel Belleman kreeg die eer wegens het niet reglementair volgen van het parcours. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg, Heiloo 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 3. Vincent Beentjes, Castricum 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot 5. Wout Bakker, Heiloo 6. Bas Groos, Krommenie 7. Rene Groot, Limmen 8. Yvonne Zomerdijk, Limmen 9. Maurice Kauffman, Beverwijk 10. Barry Schrama, Akersloot 11. Piet Veldt, Akersloot 12. Michel Belleman, Heiloo.

Alleen nette, schone en mooie kleding wordt geaccepteerd.
Kledingruil in gemeentehuis Castricum 1 uur geleden
Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26