HR personeel? Zo is het niet meer nodig!
HR personeel? Zo is het niet meer nodig! Foto: aangeleverde foto.

HR personeel? Zo is het niet meer nodig!

Algemeen

CASTRICUM - Een aantal jaren geleden kon niemand het zich voorstellen maar vandaag de dag is het echt het geval; er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt. De banen liggen voor het oprapen en wisselen van baan was misschien wel nog nooit zo populair. De vacatures tref je overal en de meest creatieve trucs worden uitgehaald om mensen te lokken naar bedrijven. Voor veel banen heb je daadwerkelijk goed en gekwalificeerd personeel nodig. Maar er zijn ook functies waar andere mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk ook professionals waar jij gebruik van kunt maken zonder dat je eraan vast zit. Een voorbeeld hiervan is HR personeel. Hoe je eenvoudig, voordelig en snel taken die normaal HR personeel doet uitbesteed? Wij verklappen de truc. 

Wel de lusten, niet de lasten

Het voordeel voor het extern inhuren van een bepaalde expertise heeft vele voordelen. Ten eerste heb je niet de lange aanlooptijd van werving- en selectie zoals bij vast personeel. Daarnaast kun je veel sneller afscheid van elkaar nemen, wanneer de samenwerking niet voldoet. Ook hoef je iemand niet direct een voltijd of vast aantal uren aan te bieden, je kunt van de diensten gebruikmaken die jij wilt. Daarnaast is HR een zeer breed begrip, dat de persoon die jij aanneemt niet over kennis van alle zaken beschikt is hem of haar niet te verwijten. Maar door het inhuren van steeds een andere expertise weet jij zeker dat je de beste kennis te pakken hebt. Of het nu over zaken gelieerd aan de arbodienst gaat of een vitaliteitsadvies. Je kunt overal een expert voor inhuren.

Hoe vind je de beste?

Om de beste dienst te vinden voor dat moment, zijn er handige online vergelijkingssites gemaakt. Goede ervaringen hebben wij met HR Navigator een online vergelijker die betrouwbaar en 100% onafhankelijk is. Ze garanderen dan wel weer de beste kwaliteit, iets wat wij zeer belangrijk vinden. Of het nu gaat om het vinden van het beste HRM systeem of specifieke kennis over re-integratie. Voor alle HR vraagstukken en bijbehorende professionals zit je goed. Het uurtarief ligt uiteraard iets hoger dan wanneer je zelf personeel in dienst neemt, maar wanneer je het uitrekent wat het je scheelt aan indirecte kosten van het hebben van eigen personeel en de tijd die je hierin moet steken… Dan is het onder de streep zeer waarschijnlijk voordeliger!

Kortom, lig niet wakker wanneer jij je HR personeelsbestand maar niet gevuld krijgt. Er zijn vandaag de dag eenvoudig andere oplossingen te bedenken. Oplossingen die wellicht nog wel veel meer voordelen kennen dan het hebben van eigen personeel!

(Dit is een betaald artikel.)