Afbeelding
Foto: Pixabay

Stolp slaat toe in schaakthriller

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 20 oktober speelden de schakers van SV Vredeburg de vierde ronde van de interne competitie. Veel voorspelbare uitslagen werden genoteerd. 

Nico Pepping had het in de eerste drie ronden uitstekend gedaan met twee overwinningen en mocht prompt aantreden tegen titelhouder Bert Hollander. Hoewel hij nog serieus verzet leverde, werd Pepping hardhandig tot de orde geroepen middels een knallende koningsaanval. Koploper Bob Stolp trof in Barry Blekemolen een stugge tegenstander. Stolp ontwikkelde een pionnenoffensief op de koningsvleugel en Blekemolen controleerde de ruimte op de damevleugel. De partij mondde uit in een thriller en pas na middernacht – in een eindspel met aan weerszijden een loper en vier pionnen – wist Stolp via tempowinst een winnend voordeel af te dwingen.

“Altijd als ik tegen sterkere tegenstanders moet, speel ik heel goed, maar dan maak ik op het laatst toch een fout en ga ik eraan”, verklaarde Gijs Pouw voorafgaand aan zijn duel tegen de hoger gerangschikte Harold Ebels. En precies zo ging het! De in Limmen woonachtige Fransman Cédric Lagarrigue is beslist een aanwinst voor SV Vredeburg: na vier overwinningen in evenzoveel ronden is hij opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Hij speelde weloverwogen, daar waar tegenstander Pieter Klein juist ‘met de Franse slag’ – te snel en een beetje speculatief – speelde. 

Dean Piepers nam tegen de ijzersterke Luc Janssen te veel hooi op zijn vork met een pionoffer op de koningsvleugel. Janssen keerde de aanval en bouwde het materiële voordeel uit naar een vol punt. Marcel Wester verleende door het vroege verlies van een loper medewerking aan de makkelijke zege van Theo Al. Harry Levering speelde uitgekookt en trakteerde Dick Aafjes op een onverwachte nederlaag. Adrie Beentjes keek zettenlang aan tegen een ‘lelijke loper’. De raadsheer bleef opgesloten achter de vastgezette eigen pionnen en kon pas actief worden door het offeren van een tweetal pionnen. Mede hierdoor kon Tars Wanders de overwinning uit het vuur slepen. De partij tussen Arthur Wilbie en Jan Brantjes was er één met wisselende kansen die uiteindelijk op remise uitliep. Dit nadat Brantjes zijn overgebleven paard moest geven om de laatste pion van Wilbie van promotie te weerhouden. Toch was er bij deze partij sprake van ‘winnaars’… in die zin dat de omstanders genoten van het geboden spektakel. 

Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26
De verdachte was een 14-jarige jongeman uit Egmond-Binnen.
Poging tot stelen fietscomputers bij Geesterduin 19 feb, 10:27