Afbeelding
Foto: Pixabay

Michel Agterberg kwam, zag en won

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Michel Agterberg uit Heiloo heeft, na jaren van afwezigheid, direct zijn stempel gedrukt op het wedstrijdverloop in de wekelijkse donderdagavondrit in Akersloot door te winnen. 

In het verleden was Agterberg ook vaak de smaakmaker bij de wedstrijden van Kids and Parents Bikeschool (KPB) eerst in Alkmaar, later Limmen en nu Akersloot. Zijn laatste deelname dateerde alweer van ongeveer 3 jaar geleden, maar deed hem in contact komen met een boom om vervolgens uit het zicht te raken en niet meer aan de start te verschijnen. De reden voor zijn hernieuwde kennismaking is wellicht zijn liefde voor technisch snelle parcoursen en aan die eigenschappen wordt hier voldaan. Toch bleef de vraag of Agterberg het sterk verbeterde parcours nog wel kon verteren na die lange afwezigheid. Maar meteen na een aantal verkennende omlopen onder begeleiding bleek al snel dat hij het kunstje niet verleerd was. 

Na de start van het echte spelletje maakte Dave van Kuilenburg zich los van de rest, met zijn maatje van weleer Agterberg in zijn wiel. Voor de winnaar van vorige week Ron Boendermaker bleek het tempo toch te hoog en moest zich solo zien te handhaven op plek drie. Daarachter streed het duo Vincent Beentjes/Walter van Kuilenburg voor de troostprijzen. Kop over kop maakten Van Kuilenburg/Agterberg hun voorsprong onoverbrugbaar, waar misschien Boendermaker nog de illusie had het gat te kunnen overbruggen. Plotseling ging Boendermaker naar de kant om vervolgens zijn weg weer te vervolgen maar staakte daarna definitief zijn optreden. Of het een mentale kwestie was bij Ron Boendermaker waardoor hij besloot uit te stappen; volgens eigen zeggen niet. De oorzaak bleek dat hij was gaan sleutelen aan zijn verzet en dit was geen succes. Frappant detail: het aandacht geven aan technische zaken leidt niet altijd tot succes, maar in dit geval tot het verdere verloop van de kant af moeten bezien. 

Het geen onderhoud geven aan de remmen na een strandtraining met veel slijtage tot gevolg, leverde Dave van Kuilenburg wel een tweede plek op, maar er had bij werkende remmen meer in gezeten. Dat goede remmen cruciaal zijn en in de finale geen valpartij tot gevolg hoeft te hebben, leerde Dave van Kuilenburg, maar onthield de toeschouwers wel van een spannende eindsprint. 

Uitslag: 1. Michel Agterberg, Heiloo 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo 3. Vincent Beentjes, Castricum 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot 5. Barry Schrama, Akersloot 6. Vincent Tiebie, Akersloot 7. Piet Veldt, Akersloot.

Alleen nette, schone en mooie kleding wordt geaccepteerd.
Kledingruil in gemeentehuis Castricum 1 uur geleden
Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26