Afbeelding
Foto: aangeleverd
video

Zomerfestival Marquette op zondag 21 juli

Toerisme Heemskerk

Al enige jaren bundelen Zomerpodium Heemskerk en PWN met succes hun krachten om op het prachtige landgoed Marquette een middag lang een festival neer te zetten waar jong en minder jong geniet en aangenaam verrast wordt. De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en over natuur en water van PWN. Het festival staat bekend om z'n ongedwongen sfeer en biedt een ieder de mogelijkheid om een middag lang op het festival te genieten van muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst te midden van prachtige natuur. De toegang is gratis.

Dit jaar organiseren Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN voor de 9e keer gezamenlijk het Zomerfestival Marquette op het prachtige landgoed Marquette. De Stichting Zomerpodium Heemskerk kan dankzij de bijdragen van de gemeente Heemskerk, de gemeente Beverwijk en trouwe sponsoren voor de 19e keer op rij hoogwaardige kunst en cultuur aanbieden aan de inwoners van Heemskerk en omgeving. Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst- en cultuuronderdeel van het festival, waarbij onder andere wordt samengewerkt met lokale ondernemers en Heemskerk FM, dat de hele middag uitzendt vanaf het festivalterrein. De live muziek, het (straat)theater en de te bewonderen schilderkunst is zowel divers als verrassend. Een kleine selectie: Martijn Jasper, muzikaal talent uit Heemskerk dat internationaal stevig aan de weg timmert, zal als eerste het podium op het Rondeel betreden. Crêpe de la bête op het zijveld levert een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes. Op de oprijlaan en bij de poort lopen sprinkhanen en stokstaartjes vrij rond. Vanaf de entree tot het landgoed, over de prachtige oprijlaan lopend, tot de Rozentuin en het Rondeel, kun je je laven aan (straat)theater en geweldige live muziek.

PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met ons kraanwater, maar dan anders. Je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het 'Kraanwater Graag'-spel. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed. Daarnaast kunnen bezoekers een leuke foto laten maken en deze delen via social media. Uiteraard is alles ook dit jaar weer vrijblijvend èn gratis!

Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 21 juli van 12.30 uur– 17.30 uur. Kijk voor het volledige programma op: www.zomerpodiumheemskerk.nl.

Een sfeerimpressie van het Zomerfestival van 2018. (Video: RTV IJmond)
 

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 15 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30