Afbeelding
Foto: Pixabay

Van Kuilenburgen samen op pad

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg uit Akersloot is net als vorige week de winnaar geworden in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op Sportpark de Cloppenburch.

In de strijd om de OIT mountainbike cup, het regelmatigheidsklassement, is de oudste van het duo Walter en Dave van Kuilenburg, nu de onbetwiste leider. Dit keer was het geen Wout Bakker, zoals gebruikelijk die na het startschot er als een haas vandoor ging, maar de gebroeders Van Kuilenburg die het plan hadden samen op avontuur te gaan. Wout Bakker hield zich enigszins koest en liet de twee maar begaan, na zijn ervaring met vorige week, waarbij hij helemaal kapot ging na zijn doldrieste start. Nu mochten de broers Van Kuilenburg hun grenzen eens opzoeken en bleef Bakker in hun schaduw actief. 

Het meeste kopwerk, zo niet alles, kwam voor rekening voor Dave van Kuilenburg met Walter volgzaam in zijn wiel. Daarachter reden inmiddels Wout Bakker, Floris van Woesik en Henk Jan Verdonk senior hun eenzame gevecht, zonder ook maar enig moment elkaar te gaan bedreigen. Piet Veldt, de nestor van het deelnemersveld, had de nobele plicht Barry Schrama, herstellende van een blessure, door de avond heen te loodsen. Tenslotte moesten de broers Van Kuilenburg toch met de billen bloot om te zien wie er met de hoogste eer naar huis mocht gaan. Het stel bleef bij elkaar, dus de eindsprint moest uitsluitsel brengen. Beiden hadden in die sprint af te rekenen met tegenspoed: Dave had last van een leeglopende band, waardoor het bochtenwerk het nodige risico inhield en Walter kreeg een krampaanval in zijn been, waarbij ook zijn sprint niet optimaal was, maar ondanks die kramp en dankzij de aflopende band, won. 

Uitslag: 1. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo), 3. Wout Bakker (Heiloo), 4. Floris van Woesik (Krommenie), 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 6. Piet Veldt (Akersloot) en 7. Barry Schrama (Akerloot).

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 9 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 14 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30