Afbeelding
Foto: Liesbeth Oonk

Districtsfinales voor DOS

Sport Castricum

CASTRICUM - Op zaterdag 4 en zondag 5 juni werden de districtsfinales turnen gehouden in Amsterdam. 

Fleur Kolk en Bente Brakenhoff (pupil niveau 6) mochten het spits afbijten op vloer. Hier werden hele nette oefeningen geturnd, net zoals op sprong. Helaas volgden een val op balk, waardoor er geen podiumplek meer inzat. Bente eindigde op de 13e plek en Fleur op de 16e. 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Evie Teeuwen, Fleur Denneman en Merel Feller (pupil niveau 6). Zij startten op balk, waar zij een hele nette oefening turnden. Merel en Evie bleven  zelfs op de balk staan! Fleur deed op vloer voor het eerst een Arabier flikflak. Zij was hier nerveus voor, maar deze ging hartstikke goed! Tot slot kwam brug, waar Evie een hele stabiele oefening turnde en Fleur voor het eerst een salto deed. Uiteindelijk werd Evie 4e, Merel 14e en Fleur 20e. 

Iris Spil, Isabel Stein en Jill de Ruijter (pupil niveau 5) waren de laatste turnsters van de zaterdag. Zij startten op sprong. De turnsters moesten even in het ritme komen, maar toen zij deze gevonden hadden, gingen de sprinten voortreffelijk! Na sprong volgde brug, waar Iris haar beste oefening van het seizoen liet zien. Balk liep bij de turnsters wat minder soepel en helaas lukte het niet om erop te blijven staan. Gelukkig herpakten zij zich op vloer, waar zij de hoogste scores van de groep haalden. Helaas zat een podiumplek er niet meer in. Jill werd 12e, Iris 13e en Isabel 15e. 

Op zondag was het de beurt aan Tessa Schermer (jeugd, divisie 4). Zij begon haar wedstrijd op vloer, waar zij een mooie oefening liet zien. Vervolgens waren sprong, brug en balk aan de beurt. Overal kon zij haar oefening tot een goed einde brengen. Zij eindigde op een mooie 22e plek! 

Op zaterdag 27 mei was de return GTH Heiloo tegen DOS Castricum. Bente Brakenhoff, Eefje Franken, Fleur Kolk, Fenna Groen, Romy Zoon (pupil niveau 6), Neda Zononi, Sophie Lee, Liz Wesker en Pien de Vries (pupil niveau 7) namen het op tegen de turnsters van GTH Heiloo. De turnsters hebben sinds de vorige wedstrijd veel dingen geleerd. Zo deden Romy en Eefje salto uit de brug, liet Bente een dubbel flikflak zien en deed Liz een overslag van de balk af. Uiteindelijk werd het harde werk beloond met een gouden medaille voor Bente en Neda, een zilveren medaille voor Romy en Sophie en een bronzen medaille voor Fenna! 

Dit waren de laatste wedstrijden van het seizoen. DOS Castricum laat weten:  ”Wij zijn hartstikke trots op al onze turnsters.”

Kijk voor meer informatie op www.doscastricum.nl.

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00