Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg pakt iedereen in

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdag 25 mei de wekelijkse rit in Akersloot om de OIT mountainbike cup op zijn naam geschreven. 

Door het droge weer van de afgelopen weken leek de start op Sportpark de Cloppenburg wel op een momentopname uit de wielerklassieker Parijs-Roubaix waarin de renners door een wolk van stof aan het zicht werden onttrokken. Hieruit kwam Dave van Kuilenburg als eerste tevoorschijn met alle anderen in zijn wiel. Na even te hebben geprofiteerd van zijn stuwende kracht, was zijn tempo voor de meesten te hoog gegrepen. Ben Visser wist zich lang te focussen op de positie van de leider en zijn achterstand te beperken. Toch was hij niet bij machte in het wiel te komen en moest zelfs in het verdere vervolg een grotere achterstand toestaan. 

De volgers reden verbrokkeld achter elkaar aan, waar de opstomende Vincent Beentjes, na even in het wiel van Walter van Kuilenburg op adem te zijn gekomen, nog op zoek ging naar de nummer twee in koers Ben Visser. Het bleef voor Beentjes bij zoeken, want de aansluiting kon hij niet maken. Alwin Hes reed een gedegen koers en kon zich handhaven in de middenmoot. Opvallend was weer het uitstappen van Ron Boendermaker, net zoals zijn laatste deelname van een paar weken geleden. Was het deze keer een zware training van de voorgaande dag, een mechanisch dingetje of moet het gezocht worden in de mentale hoek; de toekomst zal het leren. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg, Heiloo 2. Ben Visser, Egmond aan Zee 3. Vincent Veentjes, Castricum 4. Walter van Kuilenbur,g Akersloot 5. Alwin Hes, Bakkum 6. Wout Bakker, Heiloo 7. Barry Schrama, Akersloot 8. Piet Veldt, Akersloot. 

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00