Afbeelding
Foto: Pixabay

Broers Van Kuilenburg samen op pad

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft zich op Hemelvaartsdag de sterkste getoond in de wekelijkse donderdagavondrit in Akersloot om de OIT mountainbike cup. 

Al vroeg in koers op Sportpark de Cloppenburg konden de broers Walter en Dave van Kuilenburg zich afsplitsen van de rest van het deelnemersveld. Onder aanvoering van de oudste twee van het koppel, zijnde Walter, wisten zij een zodanige voorsprong op te bouwen, dat zij uit de greep van de overige mannen konden blijven. Wel bleef Alwin Hes op een afstand actief, dat mocht het tempo bij het leidende duo inzakken, hij nog kans had aansluiting te maken. De rondetijden van de gebroeders bleven op niveau, maar ook Alwin Hes werd niet verder op afstand gereden. 

De derde plek van Hes werd ook een zekere, omdat Chris Kemp en zijn kompanen geen vuist konden maken. Tussentijds was door Dave van Kuilenburg aan zijn broer Walter kenbaar gemaakt, omdat deze al het kopwerk voor zijn rekening nam, geen aanspraak op de zege te zullen doen. Toch vloog bij Walter nog even de schrik om het lijf toen Dave na de laatste omloop een vinnige sprint uit het wiel plaatste, waarvan Walter even moest bekomen. De broederliefde gaat dieper dan deze speldenprik, want Dave hield zich aan zijn belofte, gedaan tijdens de koers voor al het zware kopwerk. 

Uitslag: 1. Walter van Kuilenburg, Akersloot 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo 3. Alwin Hes, Bakkum 4. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 6. Barry Schrama, Akersloot 7. Piet Veldt, Akersloot. 

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 9 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 12 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 15 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 18 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00