'Witte raaf' Wim van Dijk redde de eer.
'Witte raaf' Wim van Dijk redde de eer. Foto: Robin Rommel

Eline Roebers verplettert SV Vredeburg

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 12 mei sloten de spelers van SV Vredeburg het schaakseizoen af met een simultaansessie door topspeelster Eline Roebers. Het werd een avond om niet snel te vergeten! 

Eline Roebers is pas 16 jaar, maar staat te boek als de sterkste vrouwelijke schaker van Nederland. Zij speelt op het eerste bord in het Nederlands vrouwenteam en was al op 14-jarige leeftijd wereldkampioen bij de meisjes. Zij was door Vredeburgsecretaris Bert Hollander gestrikt voor de traditionele simultaansessie ter afsluiting van het seizoen. Maar liefst 31 Vredeburg-spelers zaten klaar om met de zwarte stukken de zetten van de topspeelster te beantwoorden. In hoog tempo snelde de Amsterdamse langs de borden, alwaar zij veelal binnen enkele seconden de stelling analyseerde en een zet speelde. Wat een focus en een schaakpower! De rode draad was dat de witspeelster langzaam maar zeker beter kwam te staan en dat de zwartspelers pionnen of stukken verloren en in de verdediging werden gedrukt. 

Na een zet of twintig was Nico Pepping de eerste Vredeburgspeler die zo verstandig was om de koning om te leggen. Daarna rolden er vlot meer koppen. Ook de sterkste Vredeburgspelers – Bob Stolp en Bert Hollander – konden het niet bolwerken. Ed Stolp won nog wel een kwaliteit, maar toen het tempo omhoog ging, omdat er steeds minder spelers nog bezig waren, liet hij het voordeel glippen. Hetzelfde gold voor last man standing Dick Aafjes, die tegen 22.30 uur de remisekans zag verdampen. 

Uiteindelijk verloren alle Vredeburgspelers, met één uitzondering: Wim van Dijk! Via een bijzondere opbouw, waarbij het zwarte koningspaard via veld h6 in het spel werd gebracht, bereikte van Dijk een gelijkwaardige stelling, om rond de dertigste zet sneaky een pionnetje te winnen. Met een fraai loperoffer besliste ‘witte raaf’ van Dijk de partij en redde de eer voor SV Vredeburg. Met een score van 30-1 en een winstpercentage van bijna 97 procent liet Eline Roebers zien een hele grote te worden, of eigenlijk al te zijn! Zij beloofde in de toekomst nog eens terug te komen voor een simultaan bij SV Vredeburg …. al was het maar om revanche te nemen op Wim van Dijk. De borden en stukken bij SV Vredeburg worden voor de zomermaanden opgeborgen en komen in september pas weer op tafel voor een nieuw schaakseizoen. 

Lees ook: Simultaan met Eline Roebers bij SV Vredeburg

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00