Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior sterk en speels naar zege

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is donderdagavond, na een lange afwezigheid, na de wedstrijd voldaan en met de zege op zak tevreden huiswaarts gekeerd. Het beloofde, gezien het deelnemersveld met mannen die allemaal al meer dan eens deze koers op hun naam geschreven hadden, een enerverende rit te gaan worden. 

Vanaf de start formeerde zich een kopgroep onder leiding van Henk Verdonk junior, Ben Visser, Lars Volkers, Dave van Kuilenburg en Ron Boendermaker. Zowel de eerste als de laatste van deze groep deden deze kopgroep decimeren tot een trio, doordat Verdonk junior alleen op avontuur ging en Boendermaker moest lossen en even later definitief uit de koers stapte. Het overgebleven driemanschap was ook geen lang leven beschoren, omdat Lars Volkers, na zich even ingehouden te hebben, op zoek ging naar leider Henk Verdonk junior. Vervolgens moest Dave van Kuilenburg, net terug van rust vanwege een slijmbeursontsteking in de knie, zijn meerdere erkennen in Ben Visser. Alwin Hes had van niemand last door uit de greep te blijven van het tweespan Thijs Hes/Herman Zomerdijk.

Deze twee gingen niet zuinig met elkaar om door stuivertje te wisselen en zo de druk bij elkaar er op te houden, hetgeen tot een danige slooppartij leidde, gezien de staat waarin zij over de meet kwamen. De zoektocht van Lars Volkers naar Henk Verdonk junior leidde ogenschijnlijk tot een bijna succes van aansluiting tot op 50 meter. Verdonk junior had echter de touwtjes dermate strak in handen, dat hij het spel kon spelen, maar wel de regie kon behouden. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 2. Lars Volkers, Schagen 3. Ben Visser, Egmond aan Zee 4. Dave van Kuilenburg, Heiloo 5. Alwin Hes, Bakkum 6. Thijs Hes, Egmond Binnen 7. Herman Zomerdijk, Limmen.

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 9 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 11 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 14 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 17 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00