Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior sterk en speels naar zege

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is donderdagavond, na een lange afwezigheid, na de wedstrijd voldaan en met de zege op zak tevreden huiswaarts gekeerd. Het beloofde, gezien het deelnemersveld met mannen die allemaal al meer dan eens deze koers op hun naam geschreven hadden, een enerverende rit te gaan worden. 

Vanaf de start formeerde zich een kopgroep onder leiding van Henk Verdonk junior, Ben Visser, Lars Volkers, Dave van Kuilenburg en Ron Boendermaker. Zowel de eerste als de laatste van deze groep deden deze kopgroep decimeren tot een trio, doordat Verdonk junior alleen op avontuur ging en Boendermaker moest lossen en even later definitief uit de koers stapte. Het overgebleven driemanschap was ook geen lang leven beschoren, omdat Lars Volkers, na zich even ingehouden te hebben, op zoek ging naar leider Henk Verdonk junior. Vervolgens moest Dave van Kuilenburg, net terug van rust vanwege een slijmbeursontsteking in de knie, zijn meerdere erkennen in Ben Visser. Alwin Hes had van niemand last door uit de greep te blijven van het tweespan Thijs Hes/Herman Zomerdijk.

Deze twee gingen niet zuinig met elkaar om door stuivertje te wisselen en zo de druk bij elkaar er op te houden, hetgeen tot een danige slooppartij leidde, gezien de staat waarin zij over de meet kwamen. De zoektocht van Lars Volkers naar Henk Verdonk junior leidde ogenschijnlijk tot een bijna succes van aansluiting tot op 50 meter. Verdonk junior had echter de touwtjes dermate strak in handen, dat hij het spel kon spelen, maar wel de regie kon behouden. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 2. Lars Volkers, Schagen 3. Ben Visser, Egmond aan Zee 4. Dave van Kuilenburg, Heiloo 5. Alwin Hes, Bakkum 6. Thijs Hes, Egmond Binnen 7. Herman Zomerdijk, Limmen.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 9 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01