Eline Roebers
Eline Roebers Foto: aangeleverd

Simultaan met Eline Roebers bij SV Vredeburg

Sport Limmen

LIMMEN - Bij schaakvereniging SV Vredeburg bestaat de traditie om het schaakseizoen af te sluiten met een simultaansessie, waarbij een topspeler of -speelster het opneemt tegen de leden van de vereniging. 

Een leuk evenement waarbij de ‘huis-tuin- en keuken-schakers’ uit Limmen hun krachten meten met de ‘echte’ schaaktop. Zo bezochten in de afgelopen jaren de grootmeesters Dimitri Reinderman en Karel van der Weide, de vrouwelijke kampioenen Zhaoquin Peng en Sopiko Guramishvili, de Zaanse vedette Manuel Bosboom en het supertalent Hing Ting Lai de gezellige speelzaal in Cultureel Centrum Vredeburg in Limmen. 

Op vrijdagavond 12 mei is het de beurt aan Eline Roebers om de Vredeburgspelers te testen. Secretaris van de vereniging Bert Hollander, die vorig jaar het organisatie-stokje overnam van Harold Ebels, vertelt enthousiast: “Eline Roebers is pas 16 jaar, maar is waarschijnlijk al de sterkste vrouwelijke speelster van ons land. Ze beschikt over een elo-rating van 2360 punten. In 2020 werd zij wereldkampioen schaken bij de meisjes!”. Hollander vervolgt de opsomming van indrukwekkende schaakprestaties van Eline Roebers: “Bij de schaakolympiade in India in juli 2022 speelde zij aan het eerste bord voor het Nederlandse vrouwenteam en scoorde met 7,5 punt uit 10 partijen verbluffend goed. Eline Roebers staat bekend om haar aanvallende speelstijl. We zijn heel blij dat we haar hebben kunnen vastleggen voor het jaarlijkse Vredeburg-simultaan”. Hollander verwacht dat ruim 30 leden van Vredeburg acte de présence zullen geven. De simultaansessie met Eline Roebers start om 20.00 uur. 

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 12 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 15 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 18 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00