Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft de winst gepakt in de wekelijkse donderdagavond rit in Akersloot om de OIT mountainbike cup. 

Was de wedstrijd twee weken geleden al in het water gevallen, nu begon het een half uur voor de start ook te regenen en viel het tijdens de race met bakken uit de lucht met daarbij ook nog een stormachtige wind. Gebruikelijk is tegenwoordig dat er van tevoren naar buienradar wordt gekeken om dan te besluiten al of niet te gaan. Omdat KPB een vrije inschrijving hanteert, kan de organisatie aanlopen tegen een klein deelnemersveld zoals ditmaal. Met Vincent Beentjes, Walter van Kuilenburg en Koen Könst onder de deelnemers van de in totaal vijf dapperen, lag een spannend verloop in het verschiet op Sportpark de Cloppenburch. Maar van dit alles kwam niets terecht. 

Vincent Beentjes trok direct ten aanval, waarop het antwoord van Van Kuilenburg en Könst lang op zich liet wachten. En toen ze eindelijk wakker werden was het leed al geschied en bleef Vincent Beentjes onbereikbaar. De volgorde die de doorkomst na een ronde aangaf was tevens de eindrangschikking, dus van spanning  was van begin tot einde na de regulaire tijd van 55 minuten en één omloop na doorkomst van de leider in koers, in dit geval Vincent Beentjes, in de verste verte niets te merken. 

De overige twee deelnemers Barry Schrama en de jonge Finn Stam haalden de eindstreep niet. Barry Schrama, nog in de strijd om de stand van het regelmatigheidsklassement OIT over een kwartaalreeks van dertien ritten, waarvan er bij minimaal tien een uitslag moet zijn gereden om daarin mee te dingen naar een prijs, moest omdat hij brildragend is en daardoor zijn zicht werd belemmerd, voortijdig de koers verlaten. Finn Stam ging ook voortijdig naar huis na een valpartij en waardoor de moraal zoek was en zich niet kon herpakken. Allemaal zaken die de jonge Egmonder zich nog eigen moet maken, maar wel een mooie toekomst voor zich heeft. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum), 2. Walter van Kuilenburg (Akersloot) en 3. Koen Könst (Castricum).

Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 5 uur geleden
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 11 uur geleden
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00
Afbeelding
Onderhoud pont Akersloot duurt langer 24 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 mei, 12:56
Afbeelding
Waarnemend burgemeester Castricum benoemd 24 mei, 08:57