Afbeelding
Foto: Pixabay

Gratis punt niet genoeg

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 17 maart speelde het tweede team van SV Vredeburg de laatste bondswedstrijd van het seizoen tegen Het Paard van Ree 1 uit Wijk aan Zee. Tegelijkertijd speelden de overige schakers ronde 22 van de interne competitie. 

Vredeburg 2 bevindt zich in het rechterrijtje van de ranglijst van de derde klasse C van de NHSB. Tegenstander Het Paard van Ree 1 kon bij winst kampioen worden. De Wijkers bewezen zichzelf een slechte dienst door maar met vijf man op te komen dagen. Zodoende stond het bij aanvang al 1-0 voor Vredeburg 2. Maar dat bleek geen garantie voor succes. Tars Wanders kreeg een majestueuze koningsaanval over zich heen en verloor. Hans de Goede leverde een goede prestatie met een remise tegen een opponent met een aanzienlijk hogere rating. Jaap-Jan Min leek een remise-achtig eindspel te hebben bereikt, maar liet zich in de slotfase toch nog foppen. Teamcaptain Dick Aafjes verloor in het middenspel een pion en werd langzaam gekraakt. De enige Limmer winstpartij kwam op naam van topscorer Remi Aafjes: op slimme wijze wist hij de dolende witte koning in een valstrik te duwen. Met de 2,5-3,5 hadden de spelers van Het Paard van Ree de titel op zak. Vredeburg 2 finisht op een voorlaatste plek. 

In de interne competitie speelde Luc Janssen een alles-of-niets-schaakpartij tegen de ijzersterke Bob Stolp. Voor Janssen werd het ‘niets’. Voor Stolp ‘alles’, nadat hij de drieste aanval van Janssen had weerlegd en een fraaie counter-attack had opgetuigd. Koploper Bert Hollander kwam niet lekker uit de opening tegen Harold Ebels. Maar nadat laatstgenoemde in het middenspel de beste voortzetting miste, kon Hollander toch aan een winnende aanval bouwen. Nico Pepping was terecht trots op een zwaarbevochten zege tegen Thijs Min. Na promotie van de d-pion maakt de kersverse dame het verschil. Barry Blekemolen leek een winnend eindspel te hebben tegen Ed Stolp, maar via ‘eeuwig schaak’ veroverde Stolp toch een halfje. Met een prachtig loperoffer wist Jan Brantjes de dame van Arthur Wilbie te veroveren en het volle punt te incasseren. Met behulp van een taaie verdedigingslinie bleef Adri Beentjes knap op de been tegen de op papier sterkere Harry Hageman: remise. 

Komende week speelt ook Vredeburg 1 z’n laatste bondswedstrijd van het seizoen en natuurlijk staat ook ronde 23 op de rol. 

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 10 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00