Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior verslaat Ron Boendermaker

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft een duidelijke overwinning weten te pakken op Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee in de wekelijkse donderdagavond race om de OIT mountainbike cup in Akersloot. 

Was de vorige week de wedstrijd letterlijk in het water gevallen door bar en boos weer, waarbij er zich slechts twee dapperen waagden storm en regen te trotseren. Koen Könst en Barry Schrama hadden zich gemeld, ondanks die extreme omstandigheden, zodat zij nog konden meedingen in de stand om het OIT mountainbike regelmatigheidsklassement. Nu waren de weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburch ideaal en kon er voluit gereden worden en mocht er worden uitgekeken naar een rechtstreekse strijd tussen de lang afwezige Henk Verdonk junior en de winnaar van de afgelopen periode Ron Boendermaker. 

Toen vorig jaar de uitslag altijd in een winst voor Verdonk junior kon worden opgetekend met Boendermaker op plek 2, was nu de verwachting, gezien zijn progressie met onder meer een winst in Egmond Pier Egmond, dat de uitkomst van deze twee strijd wel eens andersom zou kunnen gaan worden. Al direct na de start waren Verdonk junior en Ron Boendermaker tot elkaar veroordeeld, omdat er al in de eerste omloop een afsplitsing was tussen de twee en Vincent Beentjes met de rest. 

Tot bijna half koers, met steeds Henk Verdonk junior op kop en Boendermaker ogenschijnlijk waakzaam in het wiel, werden de krachtverschillen voor de omstanders niet duidelijk. Daarna kwamen er toch wat haarscheurtjes bij Boendermaker aan het licht, maar of een bijna valpartij door technisch gebrek daar de schuld was, omdat hij plots op 30 seconden bij een passage doorkwam, werd na een gesprek achteraf niet helemaal duidelijk. Na die zogenaamde bijna valpartij was het verzet bij Boendermaker gebroken, waardoor Henk Verdonk junior de spanning op zijn benen kon verminderen en met een lichtere versnelling zijn missie kon volbrengen. 

Opmerkelijk mag de prestatie van de met dispensatie mee rijdende Finn Stam uit Egmond aan den Hoef genoemd worden. Met de opdracht zich in het wiel te nestelen van de met regelmatige tijden rijdende Maurice Kaufman met het idee zich niet bij de eerste kennismaking in het rood te gaan rijden, wist de tiener zich op een formidabele manier van zijn taak te kwijten, waarbij het leek alsof hij meer in zijn mars had. Dit bewees dat Finn Stam zich kon beheersen en ook de pijn in zijn rug de baas bleef. Na Vincent Beentjes op plek 3 was het Koen Könst, die volgens zijn zeggen vanavond een rust moment had ingelast om te herstellen van zijn monstertocht over 307 kilometer van het afgelopen weekend. 

Uitslag: 1. Henk verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 3. Vincent Beentjes (Castricum), 4. Koen Könst (Castricum), 5. Wout Bakker (Heiloo), 6. Maurice Kauffman (Beverwijk), 7. Finn Stam (Egmond aan den Hoef), 8. Barry Schrama (Akersloot) en 9. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef).

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 15 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30