Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior verslaat Ron Boendermaker

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft een duidelijke overwinning weten te pakken op Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee in de wekelijkse donderdagavond race om de OIT mountainbike cup in Akersloot. 

Was de vorige week de wedstrijd letterlijk in het water gevallen door bar en boos weer, waarbij er zich slechts twee dapperen waagden storm en regen te trotseren. Koen Könst en Barry Schrama hadden zich gemeld, ondanks die extreme omstandigheden, zodat zij nog konden meedingen in de stand om het OIT mountainbike regelmatigheidsklassement. Nu waren de weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburch ideaal en kon er voluit gereden worden en mocht er worden uitgekeken naar een rechtstreekse strijd tussen de lang afwezige Henk Verdonk junior en de winnaar van de afgelopen periode Ron Boendermaker. 

Toen vorig jaar de uitslag altijd in een winst voor Verdonk junior kon worden opgetekend met Boendermaker op plek 2, was nu de verwachting, gezien zijn progressie met onder meer een winst in Egmond Pier Egmond, dat de uitkomst van deze twee strijd wel eens andersom zou kunnen gaan worden. Al direct na de start waren Verdonk junior en Ron Boendermaker tot elkaar veroordeeld, omdat er al in de eerste omloop een afsplitsing was tussen de twee en Vincent Beentjes met de rest. 

Tot bijna half koers, met steeds Henk Verdonk junior op kop en Boendermaker ogenschijnlijk waakzaam in het wiel, werden de krachtverschillen voor de omstanders niet duidelijk. Daarna kwamen er toch wat haarscheurtjes bij Boendermaker aan het licht, maar of een bijna valpartij door technisch gebrek daar de schuld was, omdat hij plots op 30 seconden bij een passage doorkwam, werd na een gesprek achteraf niet helemaal duidelijk. Na die zogenaamde bijna valpartij was het verzet bij Boendermaker gebroken, waardoor Henk Verdonk junior de spanning op zijn benen kon verminderen en met een lichtere versnelling zijn missie kon volbrengen. 

Opmerkelijk mag de prestatie van de met dispensatie mee rijdende Finn Stam uit Egmond aan den Hoef genoemd worden. Met de opdracht zich in het wiel te nestelen van de met regelmatige tijden rijdende Maurice Kaufman met het idee zich niet bij de eerste kennismaking in het rood te gaan rijden, wist de tiener zich op een formidabele manier van zijn taak te kwijten, waarbij het leek alsof hij meer in zijn mars had. Dit bewees dat Finn Stam zich kon beheersen en ook de pijn in zijn rug de baas bleef. Na Vincent Beentjes op plek 3 was het Koen Könst, die volgens zijn zeggen vanavond een rust moment had ingelast om te herstellen van zijn monstertocht over 307 kilometer van het afgelopen weekend. 

Uitslag: 1. Henk verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 3. Vincent Beentjes (Castricum), 4. Koen Könst (Castricum), 5. Wout Bakker (Heiloo), 6. Maurice Kauffman (Beverwijk), 7. Finn Stam (Egmond aan den Hoef), 8. Barry Schrama (Akersloot) en 9. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef).

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 2 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 4 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20