Afbeelding
Foto: Pixabay

Vechtlustschaak bij Vredeburg

Sport Limmen

LIMMEN - Vrijdag 3 maart was het gezellig druk bij SV Vredeburg, maar op de borden ging het er minder vredelievend aan toe. Er waren bijna uitsluitend tegengestelde rokades te zien: een teken van vechtlust.

Ed Stolp rokeerde zelfs ‘tegen de wind in’, wat zijn tegenstander Bert Hollander verraste. Die vond niet het juiste plan en koos de veilige uitweg: remise. Daardoor kreeg Luc Janssen meer uitzicht op het kampioenschap. In een ogenschijnlijk saaie Franse variant werd de stelling op scherp gezet en verloor Harold Ebels uiteindelijk materiaal. Pieter Klein werd getrakteerd op een moeilijk te zien tactiekje: dame-insluiting. Daarna was het voor Ferry Haan een kwestie van zorgvuldig uitschuiven. Hans de Goede vond een matnet waar de koning van Marlies Sturk niet uit kon ontsnappen. De koning van Marcel Wester had dan wel weer een net willen hebben, helaas voor hem had Dick Aafjes alle verdediging rondom die koning netjes opgeruimd. Jaap-Jan Min versloeg Gijs Pouw door nog sneller aan te vallen dan zijn opponent. Nico Pepping pikte in de opening een pion van Paul de Ruijter mee, maar hij werd gecounterd met superieure stukkenactiviteit, wat resulteerde in een mataanval. Harry Levering werd onderbroken in de opbouw van een kansrijke koningsaanval door een misser van Theo Al. Vervolgens ging het hard. 

Bert van Diermen en enkele verbaasde omstanders dachten dat Hidde Ebels zomaar een toren had weggeblunderd. Ebels toonde snel aan dat het geen cadeautje was maar een prachtig offer. De hooggeplaatste Adri Beentjes moest zijn meerdere erkennen in Sandra Hollander die niet spectaculair, maar wel effectief won. Arthur Wilbie kwam niet klassiek op de zevende rij binnen met zijn toren maar door de achterdeur. Dat had Thijs Min onderschat; er was geen houden meer aan. Barry Blekemolen en Tars Wanders deelden elkaar urenlang plaagstootjes uit, maar dat was onvoldoende voor serieuze winstpogingen. Tenslotte kwamen Jan de Graaf en Marc Voorwalt niet toe aan rokeren. Voorwalt koos voor een snelle pionvork, wat fatale gevolgen had voor zijn verdediging.

Vrijdag 10 maart is er geen schaken wegens Limmen Creatief. De week erna hervat de competitie weer met ronde 22, speelt Vredeburg 2 thuis tegen de koploper uit Wijk aan Zee en tussendoor mag Vredeburg 3 naar de buren te Heiloo.

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00