Afbeelding
Foto: Pixabay

Vechtlustschaak bij Vredeburg

Sport Limmen

LIMMEN - Vrijdag 3 maart was het gezellig druk bij SV Vredeburg, maar op de borden ging het er minder vredelievend aan toe. Er waren bijna uitsluitend tegengestelde rokades te zien: een teken van vechtlust.

Ed Stolp rokeerde zelfs ‘tegen de wind in’, wat zijn tegenstander Bert Hollander verraste. Die vond niet het juiste plan en koos de veilige uitweg: remise. Daardoor kreeg Luc Janssen meer uitzicht op het kampioenschap. In een ogenschijnlijk saaie Franse variant werd de stelling op scherp gezet en verloor Harold Ebels uiteindelijk materiaal. Pieter Klein werd getrakteerd op een moeilijk te zien tactiekje: dame-insluiting. Daarna was het voor Ferry Haan een kwestie van zorgvuldig uitschuiven. Hans de Goede vond een matnet waar de koning van Marlies Sturk niet uit kon ontsnappen. De koning van Marcel Wester had dan wel weer een net willen hebben, helaas voor hem had Dick Aafjes alle verdediging rondom die koning netjes opgeruimd. Jaap-Jan Min versloeg Gijs Pouw door nog sneller aan te vallen dan zijn opponent. Nico Pepping pikte in de opening een pion van Paul de Ruijter mee, maar hij werd gecounterd met superieure stukkenactiviteit, wat resulteerde in een mataanval. Harry Levering werd onderbroken in de opbouw van een kansrijke koningsaanval door een misser van Theo Al. Vervolgens ging het hard. 

Bert van Diermen en enkele verbaasde omstanders dachten dat Hidde Ebels zomaar een toren had weggeblunderd. Ebels toonde snel aan dat het geen cadeautje was maar een prachtig offer. De hooggeplaatste Adri Beentjes moest zijn meerdere erkennen in Sandra Hollander die niet spectaculair, maar wel effectief won. Arthur Wilbie kwam niet klassiek op de zevende rij binnen met zijn toren maar door de achterdeur. Dat had Thijs Min onderschat; er was geen houden meer aan. Barry Blekemolen en Tars Wanders deelden elkaar urenlang plaagstootjes uit, maar dat was onvoldoende voor serieuze winstpogingen. Tenslotte kwamen Jan de Graaf en Marc Voorwalt niet toe aan rokeren. Voorwalt koos voor een snelle pionvork, wat fatale gevolgen had voor zijn verdediging.

Vrijdag 10 maart is er geen schaken wegens Limmen Creatief. De week erna hervat de competitie weer met ronde 22, speelt Vredeburg 2 thuis tegen de koploper uit Wijk aan Zee en tussendoor mag Vredeburg 3 naar de buren te Heiloo.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 20 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 22 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52