Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker te snel voor de rest

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft, net als de voorbije weken, de winst in de wekelijkse donderdagavond race in Akersloot om de OIT mountainbike cup weer op een duidelijke manier veilig gesteld. Niemand, maar dan ook niemand hoeft op dit moment of de komende weken de uitdaging aan te gaan met Ron Boendermaker, want die is heer en meester. 

Boendermaker wist de afgelopen jaren zich het parcours op Sportcomplex de Cloppenburch zo eigen te maken door zijn snelheid  en techniek samen te brengen, waarbij hij de te kloppen man is geworden. Was het vorig jaar Henk Verdonk junior nog, die Ron Boendermaker de baas kon spelen, nu is het nog maar de vraag of Henk Verdonk junior (al maanden niet actief in Akersloot) bij terugkeer nog in staat moet worden geacht de in rap tempo beter geworden Boendermaker van zijn troon te kunnen stoten. Naar de toekomst met een hernieuwde confrontatie wordt in blijde verwachting uitgekeken. 

Deze donderdag was het niet anders dan de afgelopen weken met een in razend tempo vertrekkende Ron Boendermaker die vervolgens als een razende over het parcours scheurde. De vraag was niet wie er ging winnen, maar of Boendermaker niet ergens om een boom gekronkeld lag. Maar de vraag hoefde niet gesteld te worden, want Boendermaker bleef overeind met ver daar achter de strijdende Walter van Kuilenburg, Koen Könst en Wout Bakker die de troostprijzen moesten gaan verdelen. 

Als je de koers wilt voltooien, dient wel rekenschap te worden gegeven aan een aantal omstandigheden, die roet in het eten kunnen gaan gooien. Allereerst het veel te diep gaan bij de start, waarna de man met de hamer om de hoek  kan komen kijken, maar ook materiaalpech als een gebroken spaak of gebroken zadelpen en een lekke band met daarbij de aantekening dat maar al te vaak wordt gekozen voor een band zonder een beschermende kevlarlaag om gewicht te besparen, waar daarentegen beter op de andere kilo’s gelet kan worden. Ook een valpartijtje kunnen de ambities verstoren. In de achterhoede werd gestreden door Maurice Kauffman, Barry Schrama, Gerard Roozen en Koen Könst, die een van de vorige problemen had te overwinnen en bovenal presteerden voor een zekere klassering in het OIT regelmatigheidsklassement, waarin Walter van Kuilenburg aan kop gaat. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 2. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 3. Maurice Kauffman (Beverwijk), 4. Barry Schrama (Akersloot), 5. Gerard Roozen (Heiloo) en 6. Koen Könst (Castricum).

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 20 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 23 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52