Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker te snel voor de rest

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft, net als de voorbije weken, de winst in de wekelijkse donderdagavond race in Akersloot om de OIT mountainbike cup weer op een duidelijke manier veilig gesteld. Niemand, maar dan ook niemand hoeft op dit moment of de komende weken de uitdaging aan te gaan met Ron Boendermaker, want die is heer en meester. 

Boendermaker wist de afgelopen jaren zich het parcours op Sportcomplex de Cloppenburch zo eigen te maken door zijn snelheid  en techniek samen te brengen, waarbij hij de te kloppen man is geworden. Was het vorig jaar Henk Verdonk junior nog, die Ron Boendermaker de baas kon spelen, nu is het nog maar de vraag of Henk Verdonk junior (al maanden niet actief in Akersloot) bij terugkeer nog in staat moet worden geacht de in rap tempo beter geworden Boendermaker van zijn troon te kunnen stoten. Naar de toekomst met een hernieuwde confrontatie wordt in blijde verwachting uitgekeken. 

Deze donderdag was het niet anders dan de afgelopen weken met een in razend tempo vertrekkende Ron Boendermaker die vervolgens als een razende over het parcours scheurde. De vraag was niet wie er ging winnen, maar of Boendermaker niet ergens om een boom gekronkeld lag. Maar de vraag hoefde niet gesteld te worden, want Boendermaker bleef overeind met ver daar achter de strijdende Walter van Kuilenburg, Koen Könst en Wout Bakker die de troostprijzen moesten gaan verdelen. 

Als je de koers wilt voltooien, dient wel rekenschap te worden gegeven aan een aantal omstandigheden, die roet in het eten kunnen gaan gooien. Allereerst het veel te diep gaan bij de start, waarna de man met de hamer om de hoek  kan komen kijken, maar ook materiaalpech als een gebroken spaak of gebroken zadelpen en een lekke band met daarbij de aantekening dat maar al te vaak wordt gekozen voor een band zonder een beschermende kevlarlaag om gewicht te besparen, waar daarentegen beter op de andere kilo’s gelet kan worden. Ook een valpartijtje kunnen de ambities verstoren. In de achterhoede werd gestreden door Maurice Kauffman, Barry Schrama, Gerard Roozen en Koen Könst, die een van de vorige problemen had te overwinnen en bovenal presteerden voor een zekere klassering in het OIT regelmatigheidsklassement, waarin Walter van Kuilenburg aan kop gaat. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 2. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 3. Maurice Kauffman (Beverwijk), 4. Barry Schrama (Akersloot), 5. Gerard Roozen (Heiloo) en 6. Koen Könst (Castricum).

Alleen nette, schone en mooie kleding wordt geaccepteerd.
Kledingruil in gemeentehuis Castricum 1 uur geleden
Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26