Afbeelding
Foto: Pixabay

SV Vredeburg op de schopstoel

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 24 februari ontving het vlaggenschip van SV Vredeburg het loeisterke Magnus Noordkop Combinatie 1 uit Schagen voor een bondswedstrijd. De overige schakers speelden ronde twintig van de interne competitie.

Vredeburg 1 komt uit in de eerste klasse A van de NHSB en moet knokken voor lijfsbehoud. Tegen Magnus Noordkop Combinatie 1 – gemiddeld 130 ratingpunten sterker – viel op voorhand weinig eer te behalen. Toch leek na remises van teamcaptain Bert Hollander, Wim van Dijk, Bob Stolp en Harold Ebels, leidend tot een tussenstand van 2-2, nog geen vuiltje aan de lucht. Maar dat was slechts schijn: even later moest Ed Stolp de koning omleggen na een knappe vijandelijke aanval; werd de witte koning van Hidde Ebels op het veld a2 in de kraag gevat en werd kopman Luc Janssen tegen een zeer sterke tegenstander slachtoffer van superieure matvoering door toren en paard. Dat Barry Blekemolen tegen middernacht een remise afdwong tegen zijn sterke tegenstander was leuk voor zijn persoonlijke rating, maar kon SV Vredeburg niet meer redden: 2,5 – 5,5. Met nog één ronde te gaan, waarin Vredeburg nota bene op bezoek moet bij de nummer één, Caïssa 1 uit Hoorn, is Vredeburg op de schopstoel van de eerste klasse A beland. Op de voorlaatste plaats is Vredeburg afhankelijk van de resultaten van de degradatieconcurrenten KTV Enkhuizen en En Passant uit Den Burg. Dat gaat nog spannend worden. Zelfs het aantal bordpunten – vergelijkbaar met het doelsaldo bij voetbal – kan doorslaggevend zijn.

In de interne competitie zorgde Adri Beentjes voor een even knap als verrassend resultaat door de doorgaans sterkere Hans de Goede te verslaan. Beentjes passeert de Goede nu op de ranglijst. De partij tussen Jeroen van Vliet en Marlies Sturk kende wisselende kansen, maar na een zet of dertig werd de vrede getekend: remise. Ook de onderhoudende partij tussen Theo Al en Nico Pepping eindigde in een puntendeling. Jan Brantjes kon het niet bolwerken tegen de lepe Pieter Klein, die met goed gevoel voor positie en activiteit naar de overwinning ging. Robin Rommel won op basis van zijn surplus aan schaakervaring van Jaap-Jan Min die, zoals dat heet, strijdend ten onder ging.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 1 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 5 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 21 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52