Afbeelding
Foto: Pixabay

SV Vredeburg op de schopstoel

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 24 februari ontving het vlaggenschip van SV Vredeburg het loeisterke Magnus Noordkop Combinatie 1 uit Schagen voor een bondswedstrijd. De overige schakers speelden ronde twintig van de interne competitie.

Vredeburg 1 komt uit in de eerste klasse A van de NHSB en moet knokken voor lijfsbehoud. Tegen Magnus Noordkop Combinatie 1 – gemiddeld 130 ratingpunten sterker – viel op voorhand weinig eer te behalen. Toch leek na remises van teamcaptain Bert Hollander, Wim van Dijk, Bob Stolp en Harold Ebels, leidend tot een tussenstand van 2-2, nog geen vuiltje aan de lucht. Maar dat was slechts schijn: even later moest Ed Stolp de koning omleggen na een knappe vijandelijke aanval; werd de witte koning van Hidde Ebels op het veld a2 in de kraag gevat en werd kopman Luc Janssen tegen een zeer sterke tegenstander slachtoffer van superieure matvoering door toren en paard. Dat Barry Blekemolen tegen middernacht een remise afdwong tegen zijn sterke tegenstander was leuk voor zijn persoonlijke rating, maar kon SV Vredeburg niet meer redden: 2,5 – 5,5. Met nog één ronde te gaan, waarin Vredeburg nota bene op bezoek moet bij de nummer één, Caïssa 1 uit Hoorn, is Vredeburg op de schopstoel van de eerste klasse A beland. Op de voorlaatste plaats is Vredeburg afhankelijk van de resultaten van de degradatieconcurrenten KTV Enkhuizen en En Passant uit Den Burg. Dat gaat nog spannend worden. Zelfs het aantal bordpunten – vergelijkbaar met het doelsaldo bij voetbal – kan doorslaggevend zijn.

In de interne competitie zorgde Adri Beentjes voor een even knap als verrassend resultaat door de doorgaans sterkere Hans de Goede te verslaan. Beentjes passeert de Goede nu op de ranglijst. De partij tussen Jeroen van Vliet en Marlies Sturk kende wisselende kansen, maar na een zet of dertig werd de vrede getekend: remise. Ook de onderhoudende partij tussen Theo Al en Nico Pepping eindigde in een puntendeling. Jan Brantjes kon het niet bolwerken tegen de lepe Pieter Klein, die met goed gevoel voor positie en activiteit naar de overwinning ging. Robin Rommel won op basis van zijn surplus aan schaakervaring van Jaap-Jan Min die, zoals dat heet, strijdend ten onder ging.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 3 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 23 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00