Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker geeft vol gas

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft overtuigend de hoofdprijs binnengehaald tijdens de wekelijkse donderdagavond competitie in Akersloot om de OIT mountainbike cup. 

Na een aantal weken van absentie op Sportpark de Cloppenburg door wedstrijden op het strand, was Ron Boendermaker de te kloppen man gezien zijn uitslagen van de afgelopen weken elders. Na vooraf echter bij zijn inschrijving, hij was een van de eersten, aan te geven het rustig aan te doen vanwege zijn afgelopen zware programma, bleek de realiteit anders. Toen Boendermaker bij de start zag wie zich ook nog hadden aangemeld en de meet links en rechts van hem bevolkten, leek er wel een knop bij hem in zijn bovenkamer te worden omgezet. Zijn koppie veranderde van ontspannen naar strak en toen eenmaal het vertrek daar was, viel Ron Boendermaker, als door een wesp gestoken, het parcours aan waarbij menig toeschouwer dit daarna met angst en beven aanschouwde of dit wel allemaal goed zou aflopen met al zijn geweld. 

Zijn makkers konden zich verbouwereerd concentreren op hun onderlinge strijd, die er dan ook verantwoordelijker uitzag in de gedachte van hun morgen weer terugkerende werkzaamheden voor brood op de plank. Walter van Kuilenburg en Vincent Beentjes leken aan elkaar gewaagd, maar aan de wijze van rijden van het duo leek het kwartje in het voordeel van van Kuilenburg te gaan vallen. De eerst drie omlopen gingen gelijk op, maar plots liet Walter van Kuilenburg een groot gat vallen wat aan spielerei deed denken om daarna weer in rap tempo terug te keren in het wiel van Beentjes. Even daarna werd duidelijk dat Vincent Beentjes het definitief moest ontgelden tegen de oudste van de van Kuilenburgen. De jongste Dave stond al gauw aan de kant met een gebroken carbon zadelpen. Nieuwkomer Herman Zomerdijk mocht het gevecht aangaan met de ervaren kilometervreter Koen Könst, maar moest nu nog zijn meerdere in hem erkennen. Barry Schrama kon zich nog handhaven voor een mooie plek in de rangschikking van het OIT klassement. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot 3. Vincent Beentjes, Castricum 4. Koen Könst, Castricum 5. Herman Zomerdijk, Limmen 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 7. Barry Schrama, Akersloot.

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 1 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 5 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 22 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52