Ron Boendermaker
Ron Boendermaker Foto: archieffoto, aangeleverd

Ron Boendermaker weer goed bezig

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft donderdagavond met overmacht de concurrentie op achterstand gezet en daarmee de winst in de wekelijkse rit om de OIT mountainbike cup in Akersloot op zijn naam gezet. 

De altijd met zijn materiaal tot in de finesses bezig zijnde Boendermaker had vorige week, ondanks winst, een verkeerde bandenkeus gemaakt en zodoende nu weer iets anders gestoken, teneinde te kunnen schitteren op Sportcomplex de Cloppenburg. Dit leverde hem, zoals hiervoor gemeld de dagzege op, maar de manier waarop Ron Boendermaker deze strijd aangaat is bijzonder. Daar waar de anderen deze avond zien als een leuk intermezzo van de werk- en trainingsweek, ziet Boendermaker het als bijna een wereldkampioenschap. Als door een wesp gestoken schiet hij uit het vertrek om daarna blind en zonder mededogen zijn weg te vervolgen en zijn tegenstanders als het ware te willen opvreten. Hierbij ontziet Boendermaker zichzelf ook niet door daarbij alle risico te nemen en tot het randje te gaan en zelfs letterlijk er over. Nu ook waren daar een paar valpartijtjes het gevolg van, maar nam dit op de koop toe. 

Achter Boendermaker ontspon zich een sportieve strijd tussen de gebroeders Van Kuilenburg, nadat Vincent Beentjes op zijn nieuwe fiets al vroeg wegens pech de strijd moest staken. In eerste instantie had de jongste van de twee, Dave, nog de bedoeling om tegenstand te gaan bieden aan de ontplofte Boendermaker, maar bij nader inzien het onmogelijke daarvan inzag. Intussen zag Walter van Kuilenburg zijn kans schoon de kloof tussen zijn jongere broer te dichten. Na even samen opgetrokken te hebben, moest de bezetting van de twee resterende plekken van het podium nog geregeld worden. Het beste was er bij de jongste van het duo Van Kuilenburg af, zodat Walter geen moeite had de tweede plek te pakken. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo 4. Wout Bakker, Heiloo 5. Maurice Kauffman, Beverwijk 6. Barry Schrama, Akersloot.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 21 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01