Afbeelding
Foto: Pixabay

Venijnige vork bij SV Vredeburg

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 20 januari speelden de schakers van SV Vredeburg de vijftiende ronde van de interne competitie. 

Een even verrassend als knap resultaat boekte Hans de Goede in zijn partij tegen de regerend clubkampioen Luc Janssen: remise! Met een klassiek loperoffer op f2 won De Goede in de opening maar liefst twee pionnen. Janssen schrok wakker en drukte de zwarte stukken achteruit, maar verder dan een puntendeling kwam hij niet meer. Samer Alrayes en Pieter Klein maakten er een soort van snelschaak-partij van. Binnen tien minuten had Alrayes de vis op het droge en handhaaft zich zodoende in de hoogste regionen van het klassement. Jaap-Jan Min verzuimde in de opening aan te koersen op een rokade. De centraal geposteerde koning leverde tegenstander Harold Ebels een heerlijk aanvalsobject op: open lijnen en penningen waren alom. Op de 35e zet gooide Min het bijltje er maar bij neer. 

Met een venijnige vork – een paard dat in twee richtingen een stuk aanvalt – maakte Marcel Wester slim het verschil met Paul de Ruijter. Jan Brantjes en Harry Levering zorgden voor een spannende pot schaak. In het eindspel trok Levering aan het langste eind door handig een pionnetje naar de overzijde te loodsen. Heleen Smit boekte een knappe zege op Nico Pepping. In een complexe stelling misrekende Pepping zich en verloor materiaal. Smit profiteerde kundig. Aart van de Brink speelde een solide partij tegen Marlies Sturk. In het middenspel roofde hij één, twee pionnen, ruilde diverse stukken af en schoof met de pluspionnen naar winst. Adri Beentjes speelde ijzersterk tegen Robin Rommel: na winst van een stuk leek hij onderweg naar een zege … maar juist bij de matvoering ging het mis en verspeelde Beentjes een toren, waarna remise de logische uitkomst was. Bert Hollander ontketende met de zwarte stukken een kolossale aanval op de koningstelling van Harry Hageman. Hageman spartelde nog even, maar werd rond de dertigste zet weggedrukt. Vrijdag 27 januari wacht de zestiende ronde. 

De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 3 uur geleden
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed gisteren
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43