Afbeelding
Foto: Pixabay

Mountainbiker Walter van Kuilenburg heeft mazzel

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft het in Akersloot niet een beetje ontbroken aan geluk en mocht zodoende als eerste na ruim een uur koers de meet passeren. 

Aanvankelijk was het Ron Boendermakker die duidelijk op de trom roffelde door er na de start als een speer vandoor te gaan en de rest beteuterd op achterstand zette. Toch bleven zijn directe belagers Walter van Kuilenburg en Koen Könst alert en hielden Boendermaker in de smiezen. Op een gegeven moment zagen ze dat Ron Boendermaker even van de fiets moest om te pompen en daardoor zienderogen zijn voorsprong als sneeuw voor de zon zag smelten. Deze verplichte ‘stop en go’ door Boendermaker was nodig om een uitslag te kunnen rijden voor het overall klassement, maar deed Van Kuilenburg aansluiten en zelfs passeren. 

Koen Könst kon datzelfde kunstje flikken, door zich ook ondanks een afloper, maar met snellere pompbeurten voor Ron Boendermaker te nestelen en de man van de bliksemstart naar de derde stek te verwijzen. Dat dit wekelijkse mountainbike event voor ieder niveau geschikt is, bewijst de deelname van onder andere Barry Schrama. Na een dag hard werken als parketlegger, heeft hij toch nog de motivatie zich op een sportieve manier te ontspannen in een uurtje mountainbiken. 

Ook de wekelijkse deelname van Piet Veldt mag belicht worden door steeds weer zijn mannetje te staan, waarbij hij het zelfs presteerde om na het luiden van de bel voor de laatste omloop er niet een, maar nog een tweede uitperste met de snelste persoonlijke tijd over een ronde van die avond. Volgende week vertrekt deze Akersloter voor twee weken naar het schaatsfeest op de Weissensee om aansluitend voor  twee maanden naar Amerika te vertrekken voor een fietstocht van 6000 kilometer dwars door de Verenigde Staten. Al met al een gemengd gezelschap wekelijks op Sportpark de Cloppenburgh.

Uitslag: 1. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 2. Koen Könst (Castricum), 3. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 4. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 5. Barry Schrama (Akersloot) en  6. Piet Veldt (Akersloot).

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 1 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 5 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 18 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 21 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit gisteren
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52