Afbeelding
Foto: Pixabay

Mountainbiker Walter van Kuilenburg heeft mazzel

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft het in Akersloot niet een beetje ontbroken aan geluk en mocht zodoende als eerste na ruim een uur koers de meet passeren. 

Aanvankelijk was het Ron Boendermakker die duidelijk op de trom roffelde door er na de start als een speer vandoor te gaan en de rest beteuterd op achterstand zette. Toch bleven zijn directe belagers Walter van Kuilenburg en Koen Könst alert en hielden Boendermaker in de smiezen. Op een gegeven moment zagen ze dat Ron Boendermaker even van de fiets moest om te pompen en daardoor zienderogen zijn voorsprong als sneeuw voor de zon zag smelten. Deze verplichte ‘stop en go’ door Boendermaker was nodig om een uitslag te kunnen rijden voor het overall klassement, maar deed Van Kuilenburg aansluiten en zelfs passeren. 

Koen Könst kon datzelfde kunstje flikken, door zich ook ondanks een afloper, maar met snellere pompbeurten voor Ron Boendermaker te nestelen en de man van de bliksemstart naar de derde stek te verwijzen. Dat dit wekelijkse mountainbike event voor ieder niveau geschikt is, bewijst de deelname van onder andere Barry Schrama. Na een dag hard werken als parketlegger, heeft hij toch nog de motivatie zich op een sportieve manier te ontspannen in een uurtje mountainbiken. 

Ook de wekelijkse deelname van Piet Veldt mag belicht worden door steeds weer zijn mannetje te staan, waarbij hij het zelfs presteerde om na het luiden van de bel voor de laatste omloop er niet een, maar nog een tweede uitperste met de snelste persoonlijke tijd over een ronde van die avond. Volgende week vertrekt deze Akersloter voor twee weken naar het schaatsfeest op de Weissensee om aansluitend voor  twee maanden naar Amerika te vertrekken voor een fietstocht van 6000 kilometer dwars door de Verenigde Staten. Al met al een gemengd gezelschap wekelijks op Sportpark de Cloppenburgh.

Uitslag: 1. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 2. Koen Könst (Castricum), 3. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 4. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 5. Barry Schrama (Akersloot) en  6. Piet Veldt (Akersloot).

De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 1 uur geleden
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 23 uur geleden
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43