Echte Boter Boardingtoernooi 2023 na 2 jaar afwezigheid wederom een  gigantisch succes!
Echte Boter Boardingtoernooi 2023 na 2 jaar afwezigheid wederom een gigantisch succes! Foto: TON VAN DER ENG

AJAX wint Echte Boter Boardingtoernooi 2023

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vrijdagavond 13 januari is de 14editie van het Echte Boter Boardingtoernooi in sporthal De Lelie in Akersloot van start gegaan met een kwalificatietoernooi voor de JO13 teams uit de omgeving van Akersloot.

Na de poulewedstrijden werden er deze keer twee finales gespeeld. De finalisten streden om twee felbegeerde tickets voor deelname aan het toernooi op de zondag. De eerste finale ging tussen HSV JO13 en De Foresters JO13. Deze finale werd met 3-1 gewonnen door HSV JO13 en hiermee wonnen wij het eerste ticket voor de zondag. In de tweede finale speelde AFC’34 JO13 tegen FC Uitgeest JO13. Dit was een super spannende strijd en deze eindigde in 2-2. De strafschopserie werd met 4-3 gewonnen door FC Uitgeest en hiermee verdienden zij het tweede ticket voor het toernooi op de zondag.

Op zaterdagochtend werd gestart met de JO9 poule. Hier ging de finale tussen De Foresters JO9 en AFC’34 JO9. Een finale waarin aan het einde nog flink werd gescoord. Het was AFC’34 die de finale JO9 met 3-6 wist te winnen! Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na de poule wedstrijden ging de finale tussen Meervogels JO11 en Limmen JO10. Wederom zeer spannend en deze finale eindigde in 1-1. Ook hier moesten de strafschoppen bepalen wie deze poule zou winnen. Meervogels nam de strafschoppen beter en won met 3-2. Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse. Hier ging de finale tussen AZ JO11 en Jong Holland JO11. AZ wist deze spannende finalewedstrijd met 3-2 te winnen.

De zondag stond het Echte Boter Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar ook weer de jeugdteams van AZ, AJAX, FC Utrecht en nieuwkomer KRC Genk uit België (allen onder 12). Zij namen het op tegen de teams van Meervogels’31 en de twee qualifiers van de vrijdag HSV en FC Uitgeest (allen JO13). Al deze talenten hebben werkelijk een wervelende voetbalshow laten zien van zeer hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de finale tussen AJAX en AZ. Deze zinderende finale eindigde in een 3-0 overwinning voor AJAX en hiermee werden zij winnaar van het Echte Boter Boardingtoernooi 2023.

Kom ook SAKKIE'z leren maken.
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! 1 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 6 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 28 mrt, 13:39
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39