Vincent Beentjes
Vincent Beentjes Foto: archieffoto, aangeleverd

Vincent Beentjes na val toch winst

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft na een alles-of-nietspoging toch de zege binnengesleept in de wekelijkse donderdagavond OIT mountainbike cup in Akersloot. 

Het Sportcomplex de Cloppenburg was het decor van wild om zich heen zwiepende bomen en takken waardoor de renners zich een weg moesten banen. De storm hield danig huis, maar gelukkig bleef de regen achterwege. Al in de eerste omloop eiste de storm zijn tol, waarbij Vincent Beentjes, op een gedeelte waar hij met hoge snelheid wat hobbels nam en daarbij lichtelijk los van de grond kwam, werd gegrepen door een windvlaag en hard tegen een boom werd gekwakt. Zo bikkelhard als hij is, kon Beentjes zijn weg vervolgen, echter met een scheef geslagen zadel. Na even een ongemakkelijke zit, wist hij dit te herstellen bij de materiaalpost met een daarna bijna onoverbrugbaar lijkende achterstand. 

Na eerst de op de laatste plaats rijdende taaie Piet Veldt in zijn nek te hebben gegrepen, ging Beentjes opmars verder. De leiding in de koers leek op dat moment stevig in handen van Koen Könst met Maurice Kauffman op twee en Henk Jan Verdonk senior op drie. Daarmee leken de kaarten geschud voor de uitslag. De inhaalrace van Vincent Beentjes  bracht hem halfkoers al tot het in de smiezen krijgen van Koen Könst, nadat hij zich al slingerend door het parcours had ontdaan van de rest. Dat daardoor plek drie van Maurice Kauffman ook nog in gevaar kwam, was voor de verantwoording van de opstomende Henk Jan Verdonk senior. 

In de slotfase werd duidelijk dat de verwachte uitslag volledig anders werd, omdat Koen Könst toch het hoofd moest buigen voor Vincent Beentjes, die, nadat deze zich in het wiel genesteld had om even tot rust te komen, weer vol in de aanval ging en toch nog ruim de winst kon pakken. Ook good old Verdonk senior wist op het laatste moment Maurice Kauffman nog van de laagste trede van het podium te kukelen. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes, Castricum 2. Koen Könst, Castricum 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 4. Maurice Kauffman, Beverwijk 5. Barry Schrama, Akersloot 6. Piet Veldt, Akersloot. 

Afbeelding
Oproep politie in verband met gevonden geld 2 uur geleden
Afbeelding
Maak impact en ontdek je talenten 6 uur geleden
Afbeelding
Donateursconcert Emergo 19 uur geleden
Afbeelding
Is het strand meer dan een bak zand? 22 uur geleden
Afbeelding
WerkgeversServicepunt NHN en Albert Heijn werken samen aan inclusiviteit 27 mrt., 12:02
Afbeelding
JPTeens speelt Beauty and the Beast 27 mrt., 08:01
Afbeelding
Tijdens Girls' Day opent TenneT de deuren voor de powervrouwen van morgen 26 mrt., 19:01
Afbeelding
Vincent Beentjes uit Castricum drijfnat naar overwinning 26 mrt., 15:50
Afbeelding
Ruim 3.100 pakken koffie voor de Voedselbank! 26 mrt., 11:54
Afbeelding
Rijksweg Limmen gaat op de schop vanaf 27 maart 26 mrt., 08:00
Afbeelding
De zomertijd komt eraan 25 mrt., 19:00
Afbeelding
Maak het oplichters niet te makkelijk 25 mrt., 15:52