Vincent Beentjes
Vincent Beentjes Foto: archieffoto, aangeleverd

Vincent Beentjes na val toch winst

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft na een alles-of-nietspoging toch de zege binnengesleept in de wekelijkse donderdagavond OIT mountainbike cup in Akersloot. 

Het Sportcomplex de Cloppenburg was het decor van wild om zich heen zwiepende bomen en takken waardoor de renners zich een weg moesten banen. De storm hield danig huis, maar gelukkig bleef de regen achterwege. Al in de eerste omloop eiste de storm zijn tol, waarbij Vincent Beentjes, op een gedeelte waar hij met hoge snelheid wat hobbels nam en daarbij lichtelijk los van de grond kwam, werd gegrepen door een windvlaag en hard tegen een boom werd gekwakt. Zo bikkelhard als hij is, kon Beentjes zijn weg vervolgen, echter met een scheef geslagen zadel. Na even een ongemakkelijke zit, wist hij dit te herstellen bij de materiaalpost met een daarna bijna onoverbrugbaar lijkende achterstand. 

Na eerst de op de laatste plaats rijdende taaie Piet Veldt in zijn nek te hebben gegrepen, ging Beentjes opmars verder. De leiding in de koers leek op dat moment stevig in handen van Koen Könst met Maurice Kauffman op twee en Henk Jan Verdonk senior op drie. Daarmee leken de kaarten geschud voor de uitslag. De inhaalrace van Vincent Beentjes  bracht hem halfkoers al tot het in de smiezen krijgen van Koen Könst, nadat hij zich al slingerend door het parcours had ontdaan van de rest. Dat daardoor plek drie van Maurice Kauffman ook nog in gevaar kwam, was voor de verantwoording van de opstomende Henk Jan Verdonk senior. 

In de slotfase werd duidelijk dat de verwachte uitslag volledig anders werd, omdat Koen Könst toch het hoofd moest buigen voor Vincent Beentjes, die, nadat deze zich in het wiel genesteld had om even tot rust te komen, weer vol in de aanval ging en toch nog ruim de winst kon pakken. Ook good old Verdonk senior wist op het laatste moment Maurice Kauffman nog van de laagste trede van het podium te kukelen. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes, Castricum 2. Koen Könst, Castricum 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 4. Maurice Kauffman, Beverwijk 5. Barry Schrama, Akersloot 6. Piet Veldt, Akersloot. 

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 4 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken gisteren
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00