Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior schrijft ook laatste rit op zijn naam

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior heeft, zoals meestal verwacht als hij aan de start staat, de laatste rit in de reeks van 13 om de OIT mountainbike cup, op zijn naam geschreven.

De eindzege om de voornoemde cup kon hem niet meer ontgaan, mits hij deze donderdagavond in Akersloot  op Sportpark de Cloppenburch een uitslag zou gaan rijden, want dit was zijn tiende deelname in het aflopende kwartaal. Om in aanmerking te komen voor een plek in het eindklassement dient de renner van de in totaal dertien ritten er minimaal tien uitgereden te hebben. 

Deze avond liet een eentonig verloop zien, waarbij de kaarten al snel geschud bleken. Alle mountainbikers reden tegen zichzelf en waarvan de eerste vier, met name Henk Verdonk junior, Ron Boendermaker, Vincent Beentjes en Walter van Kuilenburg, in die volgorde een onderling tijdverschil lieten zien van een minuut, zonder dat daar ook maar iets aan veranderde en dat ook voor hen de uitslag werd. Alleen Wout Bakker vormde de uitzondering op die regel door lange tijd plek vijf in zijn bezit te houden, maar het zienderogen moeilijker kreeg. Daardoor rook de altijd gretige Koen Könst bloed en prepareerde zich voor een aanval op de instortende Bakker. Nadat die poging van Könst omgezet werd in een positief resultaat, gelukte het hem bovendien nog Bakkertje op grote achterstand te zetten. 

De feestmaand december gaat gebruikt worden als trainingsperiode voor de nieuwe cyclus van de OIT cup die start in januari 2023. Van 18.00 - 21.00 uur kunnen de renners dan een lange duurtraining in hun programma inlassen om goed voorbereid te zijn voor 2023. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 3. Vincent Beentjes (Castricum), 4. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 5. Koen Konst (Castricum), 6. Wout Bakker (Heiloo), 7. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en 8. Piet Veldt (Akersloot).

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01