Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior schrijft ook laatste rit op zijn naam

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior heeft, zoals meestal verwacht als hij aan de start staat, de laatste rit in de reeks van 13 om de OIT mountainbike cup, op zijn naam geschreven.

De eindzege om de voornoemde cup kon hem niet meer ontgaan, mits hij deze donderdagavond in Akersloot  op Sportpark de Cloppenburch een uitslag zou gaan rijden, want dit was zijn tiende deelname in het aflopende kwartaal. Om in aanmerking te komen voor een plek in het eindklassement dient de renner van de in totaal dertien ritten er minimaal tien uitgereden te hebben. 

Deze avond liet een eentonig verloop zien, waarbij de kaarten al snel geschud bleken. Alle mountainbikers reden tegen zichzelf en waarvan de eerste vier, met name Henk Verdonk junior, Ron Boendermaker, Vincent Beentjes en Walter van Kuilenburg, in die volgorde een onderling tijdverschil lieten zien van een minuut, zonder dat daar ook maar iets aan veranderde en dat ook voor hen de uitslag werd. Alleen Wout Bakker vormde de uitzondering op die regel door lange tijd plek vijf in zijn bezit te houden, maar het zienderogen moeilijker kreeg. Daardoor rook de altijd gretige Koen Könst bloed en prepareerde zich voor een aanval op de instortende Bakker. Nadat die poging van Könst omgezet werd in een positief resultaat, gelukte het hem bovendien nog Bakkertje op grote achterstand te zetten. 

De feestmaand december gaat gebruikt worden als trainingsperiode voor de nieuwe cyclus van de OIT cup die start in januari 2023. Van 18.00 - 21.00 uur kunnen de renners dan een lange duurtraining in hun programma inlassen om goed voorbereid te zijn voor 2023. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 3. Vincent Beentjes (Castricum), 4. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 5. Koen Konst (Castricum), 6. Wout Bakker (Heiloo), 7. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en 8. Piet Veldt (Akersloot).

Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 56 minuten geleden
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 17 uur geleden
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48 1
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34
Afbeelding
Open dagen voortgezet onderwijs 25 jan, 09:01
Afbeelding
Venijnige vork bij SV Vredeburg 24 jan, 15:57
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 jan, 12:34
Afbeelding
Werkzaamheden winkelcentrum Geesterduin 24 jan, 09:02
Afbeelding
Derde editie Puzzelchallenge Akersloot 23 jan, 15:59
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek 23 jan, 12:39