Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior bijna zeker van OIT cup

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft donderdagavond 17 november weer een overwinning aan zijn zegereeks toegevoegd in de strijd om de OIT mountainbike cup. Regen en harde wind teisterden de deelnemers deze keer op Sportcomplex de Cloppenburg na weken van mooi en rustig weer. 

In deze twaalfde en op een na laatste rit om een betere stand te krijgen in de rangschikking in voornoemde OIT cup was het geen Boendermaker of Verdonk junior die het vuurtje op gang brachten, maar de altijd strijdbare kilometer vretende Koen Könst. De OIT cup bestaat uit 13 ritten waarvan het noodzakelijk is 10 uitslagen gereden te hebben om zich een plek te verwerven bij de eerste 10 om aanspraak te kunnen maken op het prijzenschema voor die eerste 10. 

Koen Könst ging dus uit het vertrek aan de haal met goeddunken van de rest, waarbij Henk Verdonk junior het meest alert bleef en de voorsprong van Könst voor hem behapbaar bleef. De show van Könst in het natte Akersloot  mocht duren tot bijna halfkoers toen Verdonk junior het moment daar vond dat hij de kat lang genoeg uit de boom gekeken had. Floris van Woesik deed hard zijn best Barry Schrama achter zich te houden, maar daarnaast ook een beetje zicht te kunnen houden op datgene wat er zich voor hem afspeelde, hoewel hij daarvoor geen bedreiging vormde. Henk Verdonk junior was dus tot in het wiel van Könst gekomen en sloeg met een paar koene pedaalslagen een gaatje, waarop de dappere Koen Könst het antwoord schuldig moest blijven, en kon daarmee alsnog onbedreigd naar zijn zoveelste triomf rijden. 

Volgende week volgt nog de dertiende en laatste rit van deze OIT cup om daarna de donderdagavond als duurtraining tussen 18.00 - 21.00 uur in te lassen voor iedereen die daar gebruik van wil maken, waarna in januari 2023 de OIT cyclus een vervolg krijgt. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond Binnen 2. Koen Könst Castricum 3. Floris van Woesik Krommenie. 

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 54 minuten geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 3 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20