Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior bijna zeker van OIT cup

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft donderdagavond 17 november weer een overwinning aan zijn zegereeks toegevoegd in de strijd om de OIT mountainbike cup. Regen en harde wind teisterden de deelnemers deze keer op Sportcomplex de Cloppenburg na weken van mooi en rustig weer. 

In deze twaalfde en op een na laatste rit om een betere stand te krijgen in de rangschikking in voornoemde OIT cup was het geen Boendermaker of Verdonk junior die het vuurtje op gang brachten, maar de altijd strijdbare kilometer vretende Koen Könst. De OIT cup bestaat uit 13 ritten waarvan het noodzakelijk is 10 uitslagen gereden te hebben om zich een plek te verwerven bij de eerste 10 om aanspraak te kunnen maken op het prijzenschema voor die eerste 10. 

Koen Könst ging dus uit het vertrek aan de haal met goeddunken van de rest, waarbij Henk Verdonk junior het meest alert bleef en de voorsprong van Könst voor hem behapbaar bleef. De show van Könst in het natte Akersloot  mocht duren tot bijna halfkoers toen Verdonk junior het moment daar vond dat hij de kat lang genoeg uit de boom gekeken had. Floris van Woesik deed hard zijn best Barry Schrama achter zich te houden, maar daarnaast ook een beetje zicht te kunnen houden op datgene wat er zich voor hem afspeelde, hoewel hij daarvoor geen bedreiging vormde. Henk Verdonk junior was dus tot in het wiel van Könst gekomen en sloeg met een paar koene pedaalslagen een gaatje, waarop de dappere Koen Könst het antwoord schuldig moest blijven, en kon daarmee alsnog onbedreigd naar zijn zoveelste triomf rijden. 

Volgende week volgt nog de dertiende en laatste rit van deze OIT cup om daarna de donderdagavond als duurtraining tussen 18.00 - 21.00 uur in te lassen voor iedereen die daar gebruik van wil maken, waarna in januari 2023 de OIT cyclus een vervolg krijgt. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond Binnen 2. Koen Könst Castricum 3. Floris van Woesik Krommenie. 

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00