Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior laat er geen twijfel meer over bestaan

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is op een spelende wijze winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond wedstrijd in Akersloot op Sportpark de Cloppenburch om de OIT mountainbike cup.

Met nog twee ritten te gaan in november met in december een pauze om vervolgens in januari 2023 weer te starten met de volgende cyclus, was ditmaal weer Henk Verdonk junior de te kloppen man. Steeds was het Ron Boendermaker die voor de meeste dreiging ging zorgen in een poging Verdonk junior van zijn troon te stoten. De vraag wierp zich op wie nu de meeste aanspraak mag maken op de titel: de slimste, de sterkste en de snelste op het parcours in Akersloot. 

Gelet en kijkend naar de manier waarop Henk Verdonk junior steeds weer de winst naar zich toetrekt door op speels gemak alle bedreigingen van Ron Boendermaker weet af te slaan als het er op aankomt, dan komt hem die voornoemde titel het meeste toe. Zo ook deze avond, waarbij Verdonk junior het spel speelde en de boel toch spannend hield door Boendermaker de illusie te geven kans te kunnen  gaan maken op een zege. Maar zodra het nodig bleek alles weer recht trok en de winst veilig stelde. 

Spannender zijn de duels achter het duo, met uitzondering van Vincent Beentjes, die zijn omlopen ogenschijnlijk relaxed afwerkte en naar een zekere derde plek reed. Walter van Kuilenburg, Wout Bakker en Floris van Woesik sloegen in eerste instantie hun handen ineen, maar moesten uiteindelijk met de billen bloot om de rangschikking in de uitslag in beeld te krijgen. Van Kuilenburg kon zich met een inspanning los weken van zijn belagers om een vierde plek proberen te behalen. Dit lukte op het nippertje, omdat taaie Bakkertje toch nog tot aan het wiel, maar verder niet, wist te komen. 

Minder was het Yvonne Zomerdijk vergaan, die een maatje had gevonden in Maurice Kauffman, maar net na het moment dat laatstgenoemde de enige dame van het veld in de verte zag verdwijnen, zij  met haar stuur een boom aantikte, viel en haar avontuur ten einde was. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 3. Vincent Beentjes (Castricum), 4. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 5. Wout Bakker (Heiloo), 6. Floris van Woesik (Krommenie), 7. Koen Könst (Castricum), 8. Maurice Kauffman (Beverwijk), 9. Barry Schrama (Akersloot) en 10. Piet Veldt (Akersloot).

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 15 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30