Afbeelding
Foto: Pixabay

Kostbare zege voor Hollander

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 23 september speelden de schakers van SV Vredeburg de tweede ronde van de interne competitie. Elf partijen stonden op het affiche.

Veel aandacht ging uit naar het duel tussen Luc Janssen en Bert Hollander, de nummers één en twee van afgelopen seizoen. Na een even bizarre als intrigerende ruil van stukken ontstond in het middenspel een stelling waarin Hollander twee torens had en Janssen twee lopers en een paard. Hollander bood remise aan, maar Janssen was te gebiologeerd door het experimentele karakter van de stelling dat hij de remise weigerde en op zoek ging naar een winstpoging. Daarbij kwam echter een loper om in het mijnenveld en zo noteerde Hollander een kostbare zege. 

In zijn partij tegen Nico Pepping wist Marcel Wester winnend de f-pion naar de overzijde te loodsen. Ed Stolp entameerde een gevaarlijke aanval, maar opponent Harold Ebels hield de defensieve deur gesloten. Na ruil van de dames was de angel uit de stelling en was remise het logische resultaat. Nieuwkomer Pieter Klein bleef lang op de been in zijn partij tegen de doorgewinterde Gijs Pouw. Pas in het diepe eindspel wist Pouw een kwaliteit te veroveren en ging op techniek naar het volle punt. Hans de Goede speelde een lekkere partij tegen Robin Rommel, maar kreeg het deksel op de neus toen een toren op de tweede rij van zijn stelling binnendrong en mat niet meer te verhinderen was. Met zijn tweede opeenvolgende zege gaat Rommel naar de kop van de ranglijst. Remi Aafjes noteerde een knappe overwinning op Tars Wanders, terwijl Harry Levering in een spannende partij zegevierde over Adri Beentjes. Als er één speler is bij SV Vredeburg die zichtbaar steeds beter wordt, is het Ferry Haan. Met een degelijke overwinning op Jaap Limmen illustreerde hij zijn kandidatuur voor een plek in de top tien. 

Vrijdag 30 september speelt Vredeburg 1 het eerste duel in de bondscompetitie: Opening ’64 1 uit Sint Pancras komt op bezoek.

Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 10 uur geleden
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36