Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior op de speelse toer

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft ook de derde rit in de serie om de OIT cup in Akersloot gewonnen. 

Na een lange periode van droogte, waarbij het mountainbike parcours op Sportpark de Cloppenburg erbij lag als een soort gravelbaan, kwam de regen van de afgelopen dagen als een zegen, zodat het oppervlak weer strak te berijden was zonder stofwolken. Met nog geen volle ronde onder de wielen stond Ron Boendermaker afgeserveerd door pech aan de kant, zodat daarna een viertal coureurs aan de leiding kwam en elkaar de maat moesten nemen. 

Met Pieter Bak als aanvoerder werd naar normale begrippen een hoog tempo opgelegd, waarbij Wout Bakker volgde met Henk Verdonk junior en Walter van Kuilenburg als sluitposten. Met het gemak waarmee ogenschijnlijk de laatstgenoemden in het wiel zaten en zich  gezien hun blikken en verbaal horend vermaakten, leek de inspanning door Pieter Bak opgelegd hen geen pijn te doen. Op enig moment stokte de snelheid, duidelijk zichtbaar voor de omstanders kijkend naar de rondetijden, waarop Henk Verdonk junior zijn kans schoon zag en er van tussen kneep, Bak, Bakker en Van Kuilenburg achterlatend. 

Nadat in de zevende omloop Wout Bakker zijn pechduiveltje tegenkwam, moesten Pieter Bak en Walter van Kuilenburg de troostprijzen om de plekken 2 en 3 verdelen, omdat Henk Verdonk junior uit hun zicht was verdwenen. Even zo goed kon Verdonk junior nog zijn aandacht schenken aan en zo nodig hulp verlenen bij een down hill actie van Barry Schrama, die bij een stuurfoutje een twee meter lager gelegen gedeelte opzocht, echter zonder gevolgen en beiden hun race konden vervolgen. Ook moest Walter van Kuilenburg nog voor twee minuten naar de materiaalpost om lucht voor zijn band te tanken om daarna de achtervolging op Pieter Bak in te zetten. Deze ultieme poging van Walter van Kuilenburg leek te gaan slagen, maar Pieter Bak zag dit bijtijds in en wist met een nog grotere inspanning deze aanval te verijdelen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond-Binnen), 2. Pieter Bak (Krommenie), 3. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 4. Barry Schrama (Akersloot) en 5. Piet Veldt (Akersloot).

Afbeelding
Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark met acht elektrische auto's 16 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 19 uur geleden 1
Afbeelding
Ontving jij het NL-Alert testbericht? 23 uur geleden 2
Afbeelding
Districtsfinales voor DOS 5 jun., 15:55
Afbeelding
Kom je ook naar de reünie op het Bonhoeffercollege? 5 jun., 12:48
Afbeelding
Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping 5 jun., 08:58
Afbeelding
Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld 4 jun., 15:52
Afbeelding
Stiltewandeling naar het strand 4 jun., 12:37
Afbeelding
Nieuwe terras De Oude Keuken Bakkum feestelijk geopend video 4 jun., 09:09
Afbeelding
Natuurnetwerk Nederland versterkt natuur in Zanderij Noord 3 jun., 15:56
Afbeelding
Metamorfose Camping Bakkum video 3 jun., 10:06
Afbeelding
Beleef de spectaculaire Klim naar Het Grote Raam 2 jun., 15:50