Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior met speels gemak eerste

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft, evenals de eerste editie van vorige week in de kwartaalreeks om de OIT mountainbike cup, bijna op zijn sloffen ook dit keer gewonnen. 

Vanuit het vertrek op het MTB parcours op Sportcomplex de Cloppenburg in Akersloot werd er door de deelnemers aanvankelijk op het gemak vertrokken. Nadat het aftasten en het uit de boom kijken van elkaar achter de rug was, werd er vervolgens in de tweede ronde door Henk Verdonk junior vol gas gegeven. Ogenschijnlijk zonder enige inspanning, af te lezen van het gezicht van Verdonk junior, werd de zweep erover gegooid. Aan de koppies van de anderen was te zien dat zij er wel diep voor moesten gaan om de tiran te kunnen volgen. Toch werd dat uitstel van executie en moesten de gebroeders Walter en Dave van Kuilenburg met aan de staart Wout Bakker, die toch wat had opgestoken van zijn actie vorige week, toestaan dat het gat naar de leider groter werd en definitief was. 

Ondanks dat voornoemd trio Henk Verdonk junior had moeten laten gaan, onderhield Walter van Kuilenburg een moordende snelheid, waarbij eerst broer Dave door een valpartij had moeten afhaken en dit niet meer kon herstellen door terug te komen en ook Wout Bakker door dat hoge tempo Walter van Kuilenburg aan de horizon zag verdwijnen, maar evenals vorige week de laagste plek op het podium mocht innemen. De moegestreden Dave van Kuilenburg zakte terug naar een vijfde plaats achter Peter Dekker, die zich na een lange afwezigheid de technische routine weer eigen moest maken. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen  2. Walter van Kuilenburg, Akersloot  3. Wout Bakker, Heiloo 4. Peter Dekker, Egmond aan Zee 5. Dave van Kuilenburg, Heiloo 6. Alex Hageman, Limmen 7. Maurice Kauffman, Beverwijk 8. Barry Schrama, Akersloot 9. Piet Veldt, Akersloot.

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 9 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 14 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30