Sophie Denneman
Sophie Denneman Foto: Liesbeth Oonk

Regiofinale voor DOS Castricum

Sport Castricum

CASTRICUM - Zaterdag 18 juni was het in Sportpark Sloten in Amsterdam tijd voor de regiokampioenschappen. Iris Spil, Tessa Schermer en Sophie Denneman hebben het in de voorwedstrijden zo goed gedaan, dat zij deze finale mochten turnen.

De wedstrijddag begon met Iris Spil. Zij kwam uit in niveau 5 en startte deze finale op de sprong. Twee mooie sprongen lieten meteen zien dat zij hier terecht stond. Op de brug liet ze ook zien wat ze kan. De balk ging, op één val na, goed en de vloeroefening was zo goed als perfect. Een 11e plaats voor haar in deze spannende finale met sterk deelnemersveld.

In de derde wedstrijd was Tessa Schermer aan de beurt. Zij startte op de brug en ook al is het niet haar lievelingstoestel, liet ze toch een knappe oefening zien en ging ze door naar de balk. Helaas had zij daar een val bij haar radslag, maar Tessa turnde ongestoord door. Het volgende onderdeel was vloer. Daar haalde zij haar hoogste cijfer, een 11.45. Tot slot was de sprong aan de beurt, wel haar lievelingstoestel. Hier behaalde zij een knappe 11.3. Al met al heeft Tessa een knappe 14e plek binnengesleept.

In de laatste wedstrijd mocht Sophie Denneman haar kunsten laten zien. Haar wedstrijd begon eveneens op de brug. Het in-turnen zag er soepel uit en zij haalde met haar oefening dan ook een mooi cijfer. Daarna ging zij naar balk en liet een mooie oefening zien, zonder val. De vloer was haar beste onderdeel en dat werd beloond met een 11.70. Het laatste toestel was sprong en hier eindigde zij met een 10.90. Sophie eindigde als 9e. 

DOS is zeer trots op haar turnsters en kijkt uit naar het nieuwe seizoen!

Is uw kind of bent uzelf ook geïnteresseerd in lekker bewegen bij een leuke club, kijk dan eens op de website van DOS Castricum. Ze bieden lessen in turnen, trampolinespringen, dans en allerlei volwassenen-uren. U kunt altijd terecht voor een proefles (sommige uren hebben een wachtlijst). 

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 11 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 16 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30