Afbeelding
Foto: Pickleball Castricum

Maak jij het mogelijk?

Sport Castricum

CASTRICUM/ HEEMSKERK - Zie jij kansen voor sport en bewegen in de gemeente Castricum of Heemskerk? Dan zijn ze op zoek naar jou! Of je nu kansen ziet in nieuw sportaanbod of juist in aanbod voor een extra doelgroep. Een financiële bijdrage van het lokale sportakkoord kan je hierbij helpen. Of misschien zien jullie meer in de aanschaf van materiaal om te sporten of om jullie accommodatie te verduurzamen. Of willen vrijwilligers een cursus doen om hun taken nóg beter te uitvoeren. Acties die inwoners in beweging brengen of acties die sportaanbieders beter voorbereiden op de toekomst komen in aanmerking voor een bijdrage.

Dankzij een bijdrage vanuit het sportakkoord hebben twee inwoners uit Castricum de nieuwe sport Pickleball kunnen introduceren in de gemeente. De bijdrage is gebruikt voor de aanschaf van materiaal en de zaalhuur tijdens de opstartfase. Megan is blij dat zij een aanvraag voor uitvoeringsbudget gedaan heeft. “Dankzij het sportakkoord hebben we de mogelijkheid gekregen om inwoners van Castricum kennis te laten maken met Pickleball. Door de bijdrage zijn we sterk begonnen en hebben we vanaf de introductiemiddag een groepje spelers bij elkaar.”

In Heemskerk zorgt het sportakkoord o.a. voor een impuls aan de bridge-sport. De bridge-verenigingen organiseren samen een open dag. Vervolgens starten zij een gezamenlijke cursus om inwoners de basis van bridge aan te leren. Het doel is dat de deelnemers hierna aansluiten bij een vereniging naar keuze. Verwacht wordt dat deelnemers dit eerder zullen doen doordat zij de basis van deze denksport al kennen. De bijdrage van het sportakkoord wordt gebruikt voor promotiemateriaal, zaalhuur, inzet trainer en spelmateriaal.

Meer info en aanvragen
Doe een aanvraag voor uitvoeringsbudget via het formulier op de website van Team Sportservice Kennemerland (teamsportservice.nl/kennemerland). Hier vind je ook meer informatie, goedgekeurde aanvragen en de voorwaarden.

Team Sportservice Kennemerland verzamelt de aanvragen voor uitvoeringsbudget van het sportakkoord in de gemeenten Heemskerk en Castricum. Vervolgens worden de aanvragen met de lokale klankbordgroep besproken en teruggekoppeld aan de aanvragers.

Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 24 minuten geleden
Afbeelding
Samen2 Maatjesvrijwilliger: Verbinden en Ondersteunen 3 uur geleden
Afbeelding
Nomineren Erfgoedvrijwilligersprijs 2023 21 uur geleden
Afbeelding
Muziektuinen Festival goed bezocht video gisteren
Afbeelding
Superweekend bij Castricumse Rugbyclub 21 sep., 09:02
Afbeelding
37e AMAK-loop op 24 september 20 sep., 18:59 1
Afbeelding
Ontmoet event in sporthal de Enterij in Limmen 20 sep., 15:54
Afbeelding
Wereld Alzheimer Dag 20 sep., 12:01
Afbeelding
N203 ook dicht in nacht van 20-21 september 20 sep., 07:59
Afbeelding
Bijeenkomst over fietsverkeersregels in Castricum 19 sep., 19:01
Afbeelding
Schaakvereniging Vredeburg weer van start 19 sep., 15:43
Afbeelding
Kom gezellig buiten spelen! 19 sep., 12:01