Afbeelding
Foto: Pickleball Castricum

Maak jij het mogelijk?

Sport Castricum

CASTRICUM/ HEEMSKERK - Zie jij kansen voor sport en bewegen in de gemeente Castricum of Heemskerk? Dan zijn ze op zoek naar jou! Of je nu kansen ziet in nieuw sportaanbod of juist in aanbod voor een extra doelgroep. Een financiële bijdrage van het lokale sportakkoord kan je hierbij helpen. Of misschien zien jullie meer in de aanschaf van materiaal om te sporten of om jullie accommodatie te verduurzamen. Of willen vrijwilligers een cursus doen om hun taken nóg beter te uitvoeren. Acties die inwoners in beweging brengen of acties die sportaanbieders beter voorbereiden op de toekomst komen in aanmerking voor een bijdrage.

Dankzij een bijdrage vanuit het sportakkoord hebben twee inwoners uit Castricum de nieuwe sport Pickleball kunnen introduceren in de gemeente. De bijdrage is gebruikt voor de aanschaf van materiaal en de zaalhuur tijdens de opstartfase. Megan is blij dat zij een aanvraag voor uitvoeringsbudget gedaan heeft. “Dankzij het sportakkoord hebben we de mogelijkheid gekregen om inwoners van Castricum kennis te laten maken met Pickleball. Door de bijdrage zijn we sterk begonnen en hebben we vanaf de introductiemiddag een groepje spelers bij elkaar.”

In Heemskerk zorgt het sportakkoord o.a. voor een impuls aan de bridge-sport. De bridge-verenigingen organiseren samen een open dag. Vervolgens starten zij een gezamenlijke cursus om inwoners de basis van bridge aan te leren. Het doel is dat de deelnemers hierna aansluiten bij een vereniging naar keuze. Verwacht wordt dat deelnemers dit eerder zullen doen doordat zij de basis van deze denksport al kennen. De bijdrage van het sportakkoord wordt gebruikt voor promotiemateriaal, zaalhuur, inzet trainer en spelmateriaal.

Meer info en aanvragen
Doe een aanvraag voor uitvoeringsbudget via het formulier op de website van Team Sportservice Kennemerland (teamsportservice.nl/kennemerland). Hier vind je ook meer informatie, goedgekeurde aanvragen en de voorwaarden.

Team Sportservice Kennemerland verzamelt de aanvragen voor uitvoeringsbudget van het sportakkoord in de gemeenten Heemskerk en Castricum. Vervolgens worden de aanvragen met de lokale klankbordgroep besproken en teruggekoppeld aan de aanvragers.

Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 15 uur geleden
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 25 nov., 09:30
Afbeelding
Gemeente Castricum organiseert cursus 'Politiek Actief' 24 nov., 16:30