V.l.n.r. Edwin Steeman, Stef en Thijs Terluin
V.l.n.r. Edwin Steeman, Stef en Thijs Terluin Foto: Pauline Rote Fotografie

Nieuwe website en sponsor voor de CIS

Sport Castricum

“We zijn ontzettend blij en trots dat er in deze moeilijke tijden ook wat positief nieuws te melden is”

CASTRICUM - Zwemvereniging CIS (Castricumse Invaliden Sportclub ) kwam in contact met Terluin Webdesign uit Alkmaar om de website te vernieuwen. Dat intensieve contact verliep zo soepel dat er gedacht werd aan een verdere samenwerking. Uiteindelijk werd daarom besloten een sponsorcontract af te sluiten. Naast service en onderhoud aan de website wordt ook een financiële bijdrage geleverd.

Stef en Thijs Terluin zijn nu 3,5 jaar zelfstandig actief als webdesigners en hebben inmiddels een flink klantenbestand opgebouwd. “We zijn begonnen vanuit zolder in ons ouderlijk huis in Akersloot” aldus Stef, “maar inmiddels zijn we verhuisd naar een bedrijfspand in Alkmaar. We vinden de CIS een prachtige vereniging die zich inzet voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken en willen hen daarom graag structureel steunen”. CIS is ontzettend trots op het eindresultaat en blij dat ze Terluin Webdesign voor langere tijd aan ons hebben kunnen binden. Kijk hoe de nieuwe website eruit ziet op www.zwemvereniging-cis.nl.

Elke week op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur verzorgt zwemvereniging CIS in zwembad De Witte Brug een uurtje zwemmen voor mensen met een beperking. De groep wordt begeleid door enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Er komen mensen met een lichte tot een zwaardere beperking. Het kan gaan om rugklachten of gewrichtsproblemen, hartklachten, reuma, longproblemen of om het herstellen na een herseninfarct. Maar ook nemen slechtziende- en slechthorende mensen deel en deelnemers met spierspasmen of het syndroom van Down.

Het zwembad is ingesteld op alle soorten beperkingen, het water heeft een temperatuur van 30 graden en het zwembad is rolstoel- en rollatortoegankelijk. Bij het omkleden kan hulp gegeven worden. Waar gewenst worden deelnemers begeleid bij het ingaan van het bad (dat kan met een tillift of de luie trap) en tijdens het zwemmen. Het merendeel van de leden zwemt zelfstandig.

Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 6 uur geleden
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36