Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker grijpt zijn kans

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee is de verrassende winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit op de donderdagavond op Sportpark de Cloppenburch in Akersloot. 

Waar het normaliter gaat om namen als Henk Verdonk junior, Lars Volkers en Dave van Kuilenburg, was het nu bij hun afwezigheid niet zeker hoe de uitkomst van dit treffen tegen de klok zou gaan aflopen. Bob Scholten werd vooraf door de andere deelnemers getipt als winnaar; dit wellicht door zijn stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Maar die snelste tijden van dat klassement zijn gescoord onder ideale omstandigheden en daar was nu geen sprake van met regen en een harde wind. Op basis van de goede resultaten in de afgelopen weken met plaatsen bij de eerste vijf zou Ron Boendermaker nu ook goed uit de verf kunnen komen. 

Als een dolle schoot Ron Boendermaker uit het vertrek, waarbij soms de toeschouwers de adem inhielden en even later toch nog de schrik om het hart sloeg als hij sommige kombochten met zeer hoge snelheid aanviel. Maar steeds ging het goed en was de laatste weken al te zien dat zijn techniek met sprongen vooruit was gegaan sinds Boendermaker een iets zwaardere versnelling ging rijden en zich mede daardoor stabieler door het gevarieerde terrein kan begeven. Door zijn optimale rijden had Boendermaker dan ook niet te vrezen van geduchte tegenstand. Bob Scholten, vooraf getipt als winnaar, was volgens zijn zeggen niet in goeden doen en reed zijn laatste ronde toch af in zijn snelste van de in totaal tien. Alex Hageman, ook niet helemaal top, wist de laatste omloop er ook nog als rapste uit te persen. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 51.23, 2. Bob Scholten (Akersloot) 53.52  en 3. Alex Hageman (Limmen) 61.46.

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 9 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 11 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 15 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00