Afbeelding
Foto: Pixabay

Lars Volkers weer eens de rapste

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen heeft overtuigend de snelste tijd binnengesleept in Akersloot tijdens wekelijkse donderdagavond race tegen de klok op Sportcomplex de Cloppenburgh. 

Winnaar Lars Volkers was vorig jaar lange tijd houder van het baanrecord en daarbij leider in de stand van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Op dit moment is de leiding van dat klassement in het bezit van de door een blessure niet aanwezige Henk Verdonk junior. Lars Volkers moest ditmaal de degens kruisen met de steeds maar sterker wordende Bob Scholten en de evenwichtige Dave van Kuilenburg met Wout Bakker, evenals Ben Visser als mogelijke outsiders. Toch moest de meer ervaren Van Kuilenburg het hoofd buigen voor de met een hoog tempo fietsende Lars Volkers. 

Op de streep liet de klok een verschil zien van iets boven de minuut in het voordeel van Volkers. Daarachter scoorde Bob Scholten een derde positie op een kleine 25 seconden achter Van Kuilenburg. Anders verliep de strijd tussen Ben Visser en Wout Bakker, waarbij lange tijd niet te voorspellen was wie van de twee plek vier zou gaan invullen. Uiteindelijk wist Wout Bakker het langste stokje te trekken met een lengte van één seconde. De senioren in het veld van deelnemers, te weten Henk Jan Verdonk senior, Vincent Tiebie en Ronald Mossinkoff moesten onderling gaan uitmaken hoe hun volgorde in de boeken zou komen te staan. Tenslotte liet de oudste van het trio, Henk Jan Verdonk senior, optekenen over de meeste Pk’s te beschikken op dat moment. 

Uitslag: 1. Lars Volkers (Schagen) 49.21, 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 50.30, 3. Bob Scholten (Akersloot) 50.54, 4. Wout Bakker (Heiloo) 52.00, 5. Ben Visser (Heerhugowaard) 52.01, 6. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 56.40, 7. Vincent Tiebie (Akersloot) 57.38 en 8. Ronald Mossinkoff (Akersloot) 59.22.

Afbeelding
Gezocht: Succesvolle buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2 minuten geleden
Afbeelding
Ron Boendermaker weer goed bezig 18 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers vaak onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan gisteren
Afbeelding
Training voor vrijwilligers: maatje zijn 28 jan, 15:30
Afbeelding
Nationale tuinvogeltelling 28 jan, 08:00
Afbeelding
Naar het concertgebouw met de bus 27 jan, 15:59
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, postzegels, goud, zilver, sieraden, kunst en antiek 27 jan, 12:32
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 27 jan, 09:01
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 26 jan, 16:02
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 26 jan, 12:33
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02