Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes trekt aan het langste eind

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdag 26 augustus met een ruime marge de winst weten binnen te slepen in de wekelijkse tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

Voor de tweede week achtereen mochten de deelnemers door de absentie van Henk Verdonk junior vechten om de snelste tijden. Was de afwezigheid de eerste week te wijten aan zijn deelname, samen met Bram Imming, aan een mountainbike driedaagse in België, deze keer door een gekneusde rib opgelopen in die wedstrijd. Door deze blessure wankelt ook de deelname aan de op zondag 29 augustus te houden koppelkoers samen met Stefan van der Werff. De startlijst met 15 koppels staat vol met bekende namen, waaronder zelfs een vrouwenduo. Het evenement vangt aan om 14.00 uur en speelt zich af op het bekende mountainbikeparcours aan de Boschweg in Akersloot. 

De weersomstandigheden waren optimaal en de verlichting werd weer voor de eerste keer ontstoken vanwege de steeds vroeger invallende duisternis. Ondanks de afwezigheid van Verdonk junior, maar je kunt ook zeggen dankzij dat, ontvouwde zich een spannend verloop waarbij naar verwachting Dave van Kuilenburg, gezien zijn stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, als winnaar uit de bus zou gaan komen. Dit werd in het geheel niet bewaarheid, waarover Van Kuilenburg na afloop te zeggen had dat zijn technische handigheid iets had ingeboet door zijn onregelmatige deelname. Toch wist Dave van Kuilenburg de schade beperkt te houden tot iets boven de 1 minuut van Vincent Beentjes. Die op zijn beurt Ron Boendermaker met een persoonlijk beste tijd en Bob Scholten, weer goed presterend na een paar tegenvallende weken, achter zich wist te houden. 

Alwin Hes wist zich met 2 seconden te verbeteren in het KPB snelheidsklassement. Voor de nieuwkomers Walter Eggers uit Castricum en Lars Breen was het nog even aanpassen en wennen om hun mannetje te gaan staan in de toekomst. Voor Ben Visser, die deze avond gebruikte als een intervaltraining ter voorbereiding op de aanstaande koppelstrijd, kwam er door een valpartij een kink in de kabel, maar manmoedig kon hij de 10 omlopen volbrengen. Wout Bakker had een off-day door een afgelopen ketting. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes Castricum 50.09 min; 2. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 50.47 min; PR 3. Bob Scholten Akersloot 50.52 min; 4. Dave van Kuilenburg Heiloo 51.11 min; 5. Alwin Hes Bakkum 51.53 min PR; 6. Koen Könst Castricum 53.29 min; 7. Wout Bakker Heiloo 54.04 min; 8. Koen Jansen Schagen 55.36 min; 9. Gerrit Jansen Schagen 56.25 min; 10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 56.38 min; 11. Ben Visser Heerhugowaard 57.47 min; 12. Lars Breen Schoorl 58.01 min. 

Afbeelding
Ron Boendermaker weer goed bezig 17 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers vaak onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan 23 uur geleden
Afbeelding
Training voor vrijwilligers: maatje zijn 28 jan, 15:30
Afbeelding
Nationale tuinvogeltelling 28 jan, 08:00
Afbeelding
Naar het concertgebouw met de bus 27 jan, 15:59
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, postzegels, goud, zilver, sieraden, kunst en antiek 27 jan, 12:32
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 27 jan, 09:01
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 26 jan, 16:02
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 26 jan, 12:33
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34