Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes slaat zijn slag in tweede helft

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft na een enerverende strijd aan het langste eind getrokken en daarmee de snelste tijd geklokt in de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

De twee pogingen de afgelopen weken van Henk Verdonk junior, nu niet aanwezig, om zijn parcoursrecord onder de 49 minuten grens te brengen, lagen toen goed op schema, maar werden beide keren door kettingbreuk verstoord. Nu was het de beurt aan Vincent Beentjes een gooi te doen, samen met de op 30 seconden achter hem gestarte Dave van Kuilenburg uit Heiloo. Na de eerste passage van Beentjes in 4.54 minuten, ging Dave van Kuilenburg daar nog vier seconden onder met 4.50 minuten. Beiden scoorden de tweede doorkomst 4.54 minuten, waarna het tot half koers om en om ging en Beentjes en Van Kuilenburg weer bijna gelijk stonden met twee seconden in de winst voor Dave van Kuilenburg. 

Het verdere verloop moest de doorslag gaan geven. Het oplopende schema van Van Kuilenburg met enkele tellen boven de vijf minuten met daarentegen de meeste passages van Beentjes onder die grens, leverde positieve seconden op voor de uiteindelijke winnaar Vincent Beentjes. Deze mentale opkikker kan bijdragen aan zijn komende deelname aan de 200 kilometer rit in het oosten van ons land. Naast de dagwinst steeg Beentjes ook in de stand van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement met een persoonlijk record. Ook Walter van Kuilenburg, nu nog Amsterdammer, maar binnenkort terug naar zijn roots in Heiloo deed van zich spreken met zijn snelste tijd in het KPB snelheidsklassement en een derde plaats in de daguitslag. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 49.46 (PR), 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 49.59, 3. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 51.22 (PR), 4. Bob Scholten (Akersloot) 51.42, 5. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 6. Alex Hageman (Limmen) 55.41 en 7. Sietse van Weijden (Heiloo) 56.02.

Afbeelding
Gezocht: Succesvolle buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 11 minuten geleden
Afbeelding
Ron Boendermaker weer goed bezig 18 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers vaak onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan gisteren
Afbeelding
Training voor vrijwilligers: maatje zijn 28 jan, 15:30
Afbeelding
Nationale tuinvogeltelling 28 jan, 08:00
Afbeelding
Naar het concertgebouw met de bus 27 jan, 15:59
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, postzegels, goud, zilver, sieraden, kunst en antiek 27 jan, 12:32
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 27 jan, 09:01
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 26 jan, 16:02
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 26 jan, 12:33
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02