Afbeelding
Foto: Pixabay

Lars Volkers toch nog de snelste

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen heeft op 3 juni de donderdagavondtijdrit op Sportpark de Cloppenburgh in Akersloot gewonnen. Was het vorige week Vincent Beentjes die uiteindelijk met de zege aan de haal ging omdat Henk Verdonk junior op weg naar ogenschijnlijk parcoursrecord door kettingbreuk halfkoers tot opgaaf werd gedwongen. Deze week was Henk Verdonk junior andermaal met rondetijden van ruim onder de 5 minuten op weg een score te realiseren van onder de 49 minuten over de 10 wedstrijdomlopen. 

Op ruim driekwart, in ronde 8, kwam het pechduiveltje weer op zijn pad met nieuwe kettingbreuk. Wellicht is de ketting niet bestand tegen de superkrachten van Verdonk junior, maar dit kan en mag niet gebeuren. Dit had tot gevolg dat Lars Volkers met een tijd van 49.34 minuut, in het verleden bijna een jaar lang het record op zijn naam, ruim 30 seconden afbleef van de snelste tijd van 49.01 minuut, gereden door Verdonk junior in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef), telg uit de Verdonkdynastie, na een lange periode van afwezigheid weer aan het vertrek, werd na 30 seconden voor Bob Scholten te zijn gestart door deze voorbij gestoken. Aanklampend in het wiel van Scholten moest deze Verdonk tot het uiterste gaan. Ook leverde dit voor de jonge Scholten een extra inspanning op , want hij wilde Verdonk niet laten profiteren  en probeerde hem te lossen. Nadat Wim Verdonk zelfs een keer in staat was de koppositie over te nemen, was de enige intentie van Scholten nog slechts die gewonnen 30 seconden te beschermen. 

Twee deelnemers, respectievelijk de zonet genoemde Bob Scholten als ook Koen Könst uit Castricum, wisten ruim 30 seconden van hun KPB snelheidsklassement-tijd af te rijden. Wout Bakker uit Heiloo kwam halverwege op een vreselijke manier de man met de hamer tegen, zijn omlooptijd kelderde met een halve minuut, maar wist zich te herpakken en perste er zelfs nog een laatste ronde uit met een snelste tijd ooit door hem gereden in wedstrijdverband. 

Uitslag: 1. Lars Volkers Schagen 49.34 min; 2. Bob Scholten Akersloot 50.28 min PR; 3. Wim Verdonk Egmond aan den Hoef 50.59 min; 4. Koen Könst Castricum 51.03 min PR; 5. Wout Bakker Heiloo 52.11 min; 6. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 53.32 min; 7. Alex Hageman Limmen 55.15 min; 8. Vincent Tiebie Akersloot 56.49 min.