Afbeelding
Foto: Pixabay

Verdonk junior rijdt eindelijk parcoursrecord

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef is er donderdagavond 15 april eindelijk in geslaagd, naast het pakken van de dagwinst, ook het parcoursrecord op zijn naam te zetten in de wekelijkse tijdrit.

Het al bijna een jaar bestaande, sinds de afgelopen zomer gereden, tijdritrecord van Lars Volkers uit Schagen van 49.34 minuten is toch door Verdonk junior, op zijn baan waar hij begonnen is, uit de boeken gereden. Onder bijna ideale omstandigheden, alleen de temperatuur liet het afweten, konden de deelnemers een gooi doen tot verbetering van hun persoonlijk beste tijd. De wind was gaan liggen op Sportcomplex de Cloppenburgh en daardoor een optimale gelegenheid een poging te wagen. 

Dit leverde vier persoonlijke records op van achtereenvolgend Henk Verdonk junior, tevens een baanrecord, Vincent Beentjes uit Castricum, die al lange tijd droog stond, Wout Bakker uit Heiloo en voor de zoveelste maal Akersloter Bob Scholten. Laatstgenoemde Scholten liet zich onder het toeziend oog van opa Ton Scholten verleiden en inspireren tot weer een rappere dan zijn onlangs gereden opvolgende snelste tijden. 

Dat de meeste strijd gezocht moet worden in de middenmoot van het deelnemersveld bewijst het gevecht tussen de jongelingen, naast de eerdergenoemde Scholten, ook die tussen Wout Bakker (Heiloo) en Sem Beentjes uit Limmen. Om het verschil te meten tussen beide rivalen moest gekeken worden naar de cijfers achter de komma en bleek dat Beentjes enkele duizendsten in zijn voordeel had gescoord. Toch kan daarnaast de jonge Beentjes nog wat extra input tot zich nemen voor wat de bandenspanning dient te zijn met dit soort ritten. Zijn wetenschap dat lagere bandenspanning wat meer comfort geeft, maar op dit parcours dodelijk is wat snelheid en grip betreft, is nu werkelijkheid geworden. Bij controle na afloop door de zogenaamde deskundigen bleek dat het BAR-niveau bijna strandrace waardig was en dat de rest van geluk mag spreken, want met de juiste hoeveelheid lucht had de uitslag er zeker anders uit gezien. 

Dat het daarnaast ook gaat om het gevecht tussen de hoofdrolspelers blijft de moeite om te vermelden. De vorige week aangekondigde herrijzenis van Dave van Kuilenburg (Heiloo) kon dit keer nog niet in daden worden omgezet. Henk Verdonk junior, als tweede gestart in verband met de stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement achter Dave van Kuilenburg, speelde het klaar alle tien omlopen af te raffelen onder de vijf minuten. Al in ronde vijf waren de dertig seconden verschil teniet gedaan en werd Van Kuilenburg in zijn kladden gegrepen. Twee ronden lang wist hij zich vast te bijten in het wiel van de jager op het baanrecord, maar moest zich daar ook gewonnen geven. Bij de volgende tijdrit, als de kemphanen weer de confrontatie aangaan, is de startvolgorde omgekeerd door de wijziging in de stand van het KPB snelheidsklassement en gaat de praktijk uitwijzen hoe de realiteit dan wordt. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef 49.27 min PR; 2. Dave van Kuilenburg Heiloo 50.45 min; 3. Vincent Beentjes Castricum 51.01 min PR; 4. Sem Beentjes Limmen 51.44.180 min; 5. Wout Bakker Heiloo 51.44.978 min PR; 6. Bob Scholten Akersloot 51.57 min PR; 7. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 59.28 min.

Afbeelding
Ron Boendermaker weer goed bezig 17 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers vaak onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan 23 uur geleden
Afbeelding
Training voor vrijwilligers: maatje zijn 28 jan, 15:30
Afbeelding
Nationale tuinvogeltelling 28 jan, 08:00
Afbeelding
Naar het concertgebouw met de bus 27 jan, 15:59
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, postzegels, goud, zilver, sieraden, kunst en antiek 27 jan, 12:32
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 27 jan, 09:01
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 26 jan, 16:02
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 26 jan, 12:33
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34