Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg klokt snelste tijd

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft na een spannende tweestrijd de snelste tijd weten te klokken in de wekelijkse tijdrit op donderdagavond in Akersloot. Een kwantitatief, maar zeker kwalitatief gezelschap moest op Sportcomplex de Cloppenburgh gaan uitmaken hoe de volgorde in de eindrangschikking zou gaan worden. Dit leverde een enerverend wedstrijdverloop op, waarbij de toppers en de overige deelnemers elkaar niet veel ruimte gunden. 

De leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement Lars Volkers uit Schagen met 49.34 minuten over de tien omlopen, diende als eerste te vertrekken en probeerde de telkens op dertig seconden van elkaar vertrokken medestanders van zich af te houden. Dave van Kuilenburg uit Heiloo slaagde erin meter voor meter van de afstand van de voor hem vertrokken Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) af te peuteren. Eenmaal in het wiel aangekomen was zijn bedoeling zijn zegetocht te vervolgen, maar de felle Henk Verdonk junior liet niet met zich sollen. 

De iets minder technische in de bochten zijnde Verdonk junior, heeft daarnaast als compensatie een vanuit diezelfde bochten enorm sterke en agressieve aanzet in huis, waarmee hij Van Kuilenburg  pijn deed en tot het uiterste moest dwingen hem te volgen. Dit onderlinge gevecht leverde voor beiden een mooie tijd op, waarmee Henk Verdonk junior met ruim een minuut zijn beste tijd wist te verbeteren en Dave van Kuilenburg bijna een minuut van zijn snelste tijd weg bleef. Ook thuisrijder Bob Scholten en de man uit Krommenie Floris van Woesik wisten zich weer met seconden te verbeteren in het KPB snelheidsklassement. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 50.50, 2. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 51.13 (PR), 3. Lars Volkers (Schagen) 51.32, 4. Sem Beentjes (Limmen) 51.59, 5. Wout Bakker (Heiloo) 54.13, 6. Bob Scholten (Akersloot)  54.34 (PR), 7. Floris van Woesik (Krommenie) 56.42 (PR), 8. Koen Könst (Castricum) 56.59 en 9. Vincent Tiebie (Akersloot) 59.56.

Afbeelding
Ron Boendermaker weer goed bezig 16 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers vaak onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan 22 uur geleden
Afbeelding
Training voor vrijwilligers: maatje zijn 28 jan, 15:30
Afbeelding
Nationale tuinvogeltelling 28 jan, 08:00
Afbeelding
Naar het concertgebouw met de bus 27 jan, 15:59
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, postzegels, goud, zilver, sieraden, kunst en antiek 27 jan, 12:32
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 27 jan, 09:01
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 26 jan, 16:02
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 26 jan, 12:33
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34