Afbeelding
Foto: aangeleverd

Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 29 mei t/m zondag 4 juni.

Castricum 

Ruzie vanwege filmen
Op maandag 2e pinksterdag is de politie omstreeks 16.50 uur op de Schulpstet geweest bij een conflict tussen twee partijen. Betrokkene 1, een 41-jarige man uit Egmond-Binnen kwam een sloopauto halen. Betrokkene 2, een 27-jarige man uit Alkmaar ging dat filmen. Dat wilde 1 niet en die duwde naar eigen zeggen de ander weg. Die pikte dat niet en duwde de ander uit zelfverdediging weg. Resultaat was dat beide partijen schaafwonden opliepen. Na bemiddeling is de sloopauto weggehaald.

Aanrijding bestelauto en motor
Op dinsdag 30 mei, omstreeks 07.10 uur heeft er een verkeersongeval materieel plaatsgevonden op de kruising Brakersweg/ Kooiweg. Een bestelauto kwam uit de richting van de Kooiweg, een motor reedt over de Brakersweg. De bestelauto kwam van rechts voor de motorfiets. Echter door bosschages was het zicht minimaal. Motorrijder reed ongeveer 30 km/h Bestelauto reed ongeveer 15 km/h. Schade bestelauto voorzijde kras- en deukschade. Schade motor, afgebroken rem en diverse kras- en deukschade rechterzijde.

Onverzekerd rijden zonder geldig rijbewijs
Op dinsdag 30 mei omstreeks 17.50 uur zag de politie een zilveren Mercedes rijden over de N512 richting Castricum. Uit de politiesystemen bleek het voertuig onverzekerd te zijn en de te naam gestelde reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het voertuig werd stilgehouden op de Van Oldenbarneveldweg te Castricum. De te naam gestelde bleek ook de bestuurder te zijn. Hij is aangehouden voor artikel 9 wegenverkeerwet, rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en overgebracht naar bureau Castricum. Hij is daar telefonisch voorgeleid aan de Hulpofficier van Justitie, HOVJ. Na voorgeleiding is het verhoor afgenomen en daarna is de verdachte heengezonden met een bekeuring. Verdachte, een 37-jarige inwoner van Alkmaar, is medegedeeld dat bij een volgende keer rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, zijn voertuig in beslag genomen zal worden.

Winkelverbod na diefstal
Op woensdag 31 mei omstreeks 11.48 uur kwam de melding dat 4 scholieren bij een supermarkt in Geesterduin winkeldiefstal zouden hebben gepleegd. Wat bleek, twee van hen hadden jus d’orange-flesjes uit het magazijn gehaald en deze in het emballageapparaat gestopt. Hier kregen ze een emballagebon van waarmee ze een blikje cola kochten. Ze hadden dit gezien op TikTok. De twee andere jongens liepen erbij. Alle ouders van de 4 jongens zijn ingelicht en hebben de kinderen opgehaald. Alle 4 de kinderen hebben een reprimande gekregen en een winkelverbod voor de supermarkt voor een jaar.

Autoband lek geboord
Op woensdag 31 mei omstreeks 11.58 uur kwam een melding van een getuige, dat op de Kramersweg een man met een boormachine een band van een personenauto had lek geboord. De man was vertrokken in onbekende richting. Het bleek te gaan om een ruzie tussen twee ex-echtgenoten.

Auto in sloot
Op zaterdag 3 juni omstreeks 11.58 uur heeft een eenzijdig ongeval zonder gewonden plaatsgevonden, een auto in de sloot. Het betreft de sloot tussen de Soomerwegh en de Händelstraat. De bestuurder was een 87-jarige man uit Limmen. Hij reed over de Soomerwegh. Naar eigen zeggen passeerde hij de rotonde met de Oranjelaan. Vervolgens kwam één van de slippers van de man onder het gaspedaal. Uit reactie trok hij aan zijn stuur waarna hij twee auto’s heeft moeten ontwijken. Hij is over de middenberm op de andere weghelft terechtgekomen, vervolgens over het fietspad en over een brede berm in de sloot gekomen. De auto lag aan de andere kant van de brede sloot, aan de Händelstraatzijde. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid van deze bestuurder.

Akersloot 

Insluiping Wagnerlaan
Woensdag 31 mei tussen 13.14 en 14.28 uur is er een insluiping geweest op de Wagnerlaan te Akersloot. Er is een portemonnee met inhoud weggenomen. Signalement insluiper: 1.80 cm - 1.85 cm lang. Zwartkleurig T-shirt, zwartkleurige broek, zwartkleurige sneakers. Blanke huidskleur, kort donkergekleurd haar, goed Nederlands sprekend, slank postuur, onopvallend voorkomen. Hij reed weg in een zwartkleurig voertuig. Merk/ type onbekend.

Brand Droogmakerij
Op zondag 4 juni omstreeks 09.15 uur kwam een brandmelding vanuit een pand aan de Droogmakerij. De politie was snel ter plaatse. De eigenaar van het pand was aanwezig en had gezien dat er brand was ontstaan op de begane grond in de loods. Hij kon de brand met zijn blusapparatuur blussen. De brandweer heeft het pand gelucht tot alle schadelijke stoffen verdwenen waren. De eigenaar is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 14 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 17 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20