Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Steekpartij en twee aanrijdingen

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 22 t/m zondag 28 mei.

Castricum 

Aanrijding tussen fiets en auto
Donderdag 25 mei omstreeks 18.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een personenauto op de kruising Soomerwegh/ Geesterduinweg. De bestuurder van de personenauto verleende, ondanks de haaientanden, geen voorrang aan de fietsster die over de Soomerwegh reed. De fietsster kwam in botsing met de personenauto en kwam ten val. Zij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding na steekpartij
Zaterdag 27 mei om 00.43 uur kwam er een melding dat er iemand op de Dorpsstraat in zijn keel gestoken was, mogelijk met een mes of met glas. Aanleiding: Slachtoffer en zijn vrienden werden eerst vanaf een balkon bekogeld met een bierflesje, die net naast hen op de grond uiteen spatte. Het glas spatte om hen heen en tegen hen aan. Hierop werd een paar jongens van de vriendengroep boos en pakte een jongen van de groep ook een glazen flesje en gooide deze tegen de ruit van de woning aan. Na een tijdje kwamen er 4 jongens vanuit de woning gelopen. Een van de jongens had 3 messen in zijn handen en liep naar het slachtoffer en maakte met het mes een zwaaiende/ stekende beweging richting de keel van het slachtoffer, deze is in zijn nek geraakt en had een snijwond van ongeveer 10 centimeter. Deze snijwond was oppervlakkig. De verdachte is later in een woning aangehouden.

Lees ook: Man aangehouden na conflict in Castricum

Aanrijding tussen fiets en auto
Zaterdag 27 mei omstreeks 16.30 uur was er een aanrijding tussen een fietser en een auto op de rotonde Ruiterweg/ Kleibroek. De bestuurder van de auto reed tegen de fietser die op de rotonde reed over het fietspad. Echter gaf de bestuurder van de auto eerst voorrang aan twee personen die over de voetgangers oversteekplaats liepen en trok op. De bestuurder van de fiets reed op een E-bike en kwam snel aangereden. De fietser is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar ziekenhuis

Akersloot 

Dinsdag 23 mei is er ’s middags een radarcontrole gehouden op de Geesterweg te Akersloot. Aantal passanten 402 en er zijn 61 bekeuringen uitgedeeld. Hoogst gemeten snelheid 91 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. 

Afbeelding
Regels voor het vliegen met een drone 10 uur geleden 3
Afbeelding
Paddenstoelenwandeltocht 13 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 16 uur geleden
Afbeelding
Politieberichten met o.a. kamperen op dak Kustlijn 19 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie oude mobieltjes en tablets voor Opkikker 1 okt., 16:45
Afbeelding
Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker 1 okt., 14:01
Afbeelding
Peutercafé Limmen viert één jaar van ontdekken, spelen en groeien 1 okt., 11:01
Afbeelding
Geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar 1 okt., 09:40
Afbeelding
'Bij mij thuis' Kinderboekenweek 2023 1 okt., 08:01
Afbeelding
Webinar 'in gesprek met jouw kind over alcohol en drugs' 30 sep., 19:05
Afbeelding
Dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen 30 sep., 15:58
Afbeelding
21 sollicitanten voor de functie van burgemeester 30 sep., 12:00