Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Oproep politie in verband met gevonden geld

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 19 tot en met zondag 26 maart

Castricum

Geld gevonden op woensdag 15 maart
De politie doet een oproep aan degene, die op woensdag 15 maart in de buurt van het winkelcentrum Geesterduin, een flinke hoeveelheid geld is verloren. De eerlijke vinder heeft dit bij de politie gemeld. De eigenaar kan zich melden bij wijkagent Wil Gieling, wil.gieling@politie.nl onder vermelding van de plek en de hoeveelheid.

Op zondagavond 26 maart is tussen 19.40 en 20.40 uur op de Heereweg in Castricum een korte controle alcohol gedaan. 30 bestuurders hebben geblazen, allen een P. Bij de laatste, omstreeks 20.40 uur, rook de aanwezige motoragent direct een scherpe cannabislucht bij de bestuurder. De blaastest was een keurige P, maar de speekseltest gaf een cannabis indicatie. De bestuurder, een 26-jarige man uit Castricum is aangehouden. Op het bureau in Castricum is door een arts bloed afgenomen. Het bloed is voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek, kan de man een bekeuring krijgen voor rijden onder invloed van drugs.

Dinsdag 21 maart om 01.49 uur is er ingebroken in een personenauto op de Prins Hendrikstraat. Melder had twee personen gezien die aan de auto’s voelde en ook daadwerkelijk in de auto’s waren geweest. Door melder werd ook een signalement doorgegeven. Na de melding is direct de omgeving dichtgezet en hondengeleiders hebben de omgeving afgezocht. Ze vonden in de straat één voertuig waarvan de deuren niet volledig afgesloten waren. De hondengeleiders zijn verder gaan zoeken. In de buurt van station Castricum zag een van de hondengeleiders twee personen die voldeden aan het signalement. Deze personen liepen op dat moment op de Geelvinckstraat. Ze liepen in de richting van de Burgemeester Mooijstraat. Daar is de hondengeleider ze uit het oog verloren. Een ander politie-eenheid is vervolgens richting station Castricum gereden om te kijken of ze mogelijk in het station zouden zitten. De hondengeleider gaf even later over de portofoon door dat hij tweemaal aanhouding had op de Brakenburgstraat in Castricum. De verdachten bleken een 17- en 18-jarige man uit Den Helder.

Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 4 uur geleden
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 10 uur geleden
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00
Afbeelding
Onderhoud pont Akersloot duurt langer 24 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe werkt een Herenboerderij? 24 mei, 12:56
Afbeelding
Waarnemend burgemeester Castricum benoemd 24 mei, 08:57