Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Oproep politie in verband met gevonden geld

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 19 tot en met zondag 26 maart

Castricum

Geld gevonden op woensdag 15 maart
De politie doet een oproep aan degene, die op woensdag 15 maart in de buurt van het winkelcentrum Geesterduin, een flinke hoeveelheid geld is verloren. De eerlijke vinder heeft dit bij de politie gemeld. De eigenaar kan zich melden bij wijkagent Wil Gieling, wil.gieling@politie.nl onder vermelding van de plek en de hoeveelheid.

Op zondagavond 26 maart is tussen 19.40 en 20.40 uur op de Heereweg in Castricum een korte controle alcohol gedaan. 30 bestuurders hebben geblazen, allen een P. Bij de laatste, omstreeks 20.40 uur, rook de aanwezige motoragent direct een scherpe cannabislucht bij de bestuurder. De blaastest was een keurige P, maar de speekseltest gaf een cannabis indicatie. De bestuurder, een 26-jarige man uit Castricum is aangehouden. Op het bureau in Castricum is door een arts bloed afgenomen. Het bloed is voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek, kan de man een bekeuring krijgen voor rijden onder invloed van drugs.

Dinsdag 21 maart om 01.49 uur is er ingebroken in een personenauto op de Prins Hendrikstraat. Melder had twee personen gezien die aan de auto’s voelde en ook daadwerkelijk in de auto’s waren geweest. Door melder werd ook een signalement doorgegeven. Na de melding is direct de omgeving dichtgezet en hondengeleiders hebben de omgeving afgezocht. Ze vonden in de straat één voertuig waarvan de deuren niet volledig afgesloten waren. De hondengeleiders zijn verder gaan zoeken. In de buurt van station Castricum zag een van de hondengeleiders twee personen die voldeden aan het signalement. Deze personen liepen op dat moment op de Geelvinckstraat. Ze liepen in de richting van de Burgemeester Mooijstraat. Daar is de hondengeleider ze uit het oog verloren. Een ander politie-eenheid is vervolgens richting station Castricum gereden om te kijken of ze mogelijk in het station zouden zitten. De hondengeleider gaf even later over de portofoon door dat hij tweemaal aanhouding had op de Brakenburgstraat in Castricum. De verdachten bleken een 17- en 18-jarige man uit Den Helder.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 21 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00