Afbeelding
Foto: aangeleverd

Drankrijders, inbraak winkelpand en vechtpartij op de Dorpsstraat

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 6 tot en met zondag 12 juni.

CASTRICUM 

Op vrijdagochtend 10 juni omstreeks 2.30 uur werd een 18-jarige bestuurder van een scooter betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op straat gaf al een flinke alcoholindicatie aan. De ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat deze jongeman 685UG/L blies, hetgeen bijna zeven maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder is. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. Als bijzonderheid wordt nog vermeld dat deze bestuurder bleef volhouden dat hij maar één biertje had gedronken.

Vrijdagochtend 10 juni omstreeks 3.10 uur werd er ingebroken in een winkelpand aan de Burgemeester Mooijstraat. Er werd een ruit van de toegangsdeur vernield, waarna er een kassalade werd weggenomen. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag een man op een scooter wegrijden in de richting van het NS-station. De man droeg een bivakmuts, een donkere gewatteerde jas en zou mogelijk blank kunnen zijn.

Zondagochtend 12 juni omstreeks 3.00 uur kwam er een melding van de horecabeveiliging dat er gevochten zou worden ter hoogte van een restaurant op de Dorpsstraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleken er meerdere slachtoffers met letsel. Volgens getuigen zou er een groep van vijf jongens uit Uitgeest zijn weggerend. Agenten konden twee jongens van deze groep achterhalen en aanhouden: een 17-jarige jongen uit Velsen-Noord en een 15-jarige jongen uit Uitgeest. Beiden zijn aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Eén slachtoffer heeft aangifte gedaan en nader onderzoek volgt.

LIMMEN

Op donderdag 9 juni omstreeks 23.40 uur werd een 31-jarige inwoner van Heiloo bij een controle betrapt op het rijden onder invloed. De man werd op de Provinciale weg gecontroleerd en na een blaastest bleek dat hij vermoedelijk alcohol gedronken had. Ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat hij 470 ug/l blies hetgeen het dubbele van de toegestane limiet is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Afbeelding
Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark met acht elektrische auto's 14 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 18 uur geleden 1
Afbeelding
Ontving jij het NL-Alert testbericht? 21 uur geleden 2
Afbeelding
Districtsfinales voor DOS 5 jun., 15:55
Afbeelding
Kom je ook naar de reünie op het Bonhoeffercollege? 5 jun., 12:48
Afbeelding
Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping 5 jun., 08:58
Afbeelding
Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld 4 jun., 15:52
Afbeelding
Stiltewandeling naar het strand 4 jun., 12:37
Afbeelding
Nieuwe terras De Oude Keuken Bakkum feestelijk geopend video 4 jun., 09:09
Afbeelding
Natuurnetwerk Nederland versterkt natuur in Zanderij Noord 3 jun., 15:56
Afbeelding
Metamorfose Camping Bakkum video 3 jun., 10:06
Afbeelding
Beleef de spectaculaire Klim naar Het Grote Raam 2 jun., 15:50