Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Politienieuws met o.a. cybercime en spookrijder op de Soomerwegh

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 13 tot en met zondag 19 december.

CASTRICUM

Op dinsdag 14 december tussen 7.15 en 8.30 uur is er een fietsverlichtingscontrole geweest op de rotonde Oranjelaan en de Soomerwegh. Er zijn veertien verkeersboetes uitgedeeld. Er zijn drie ouders telefonisch op de hoogte gebracht vanwege het niet werken van de fietsverlichting bij hun kind. Deze kinderen waren te jong om een bekeuring te krijgen (11 jaar of jonger). Na het bekeuren kregen alle betrokkene een fietsverlichtingslampje, zodat ze veilig hun weg konden vervolgen.

Op donderdag 16 december is opnieuw aangifte gedaan van cybercrime. Een oudere bewoonster van Castricum was enkele dagen ervoor met een anoniem nummer gebeld door een dame met de naam Kim de Boer, die zei te werken bij ASN-fraudedesk. Er zou geld van de rekening zijn gehaald en betrokkene zou nu rood staan. Er was ook geprobeerd nog meer geld over te boeken, maar dat hadden ze gelukkig op tijd ontdekt en weten tegen te houden. Betrokkene is ongeveer twee uur in gesprek geweest met deze dame. Er is later ook een jongeman gekomen, die de pinpas van betrokkene heeft opgehaald. Uiteindelijk zijn er duizenden euro’s van de rekening afgehaald.

Op vrijdag omstreeks 20.45 uur is gezien, dat een 75-jarige dame uit Egmond-Binnen spookrijdend in haar auto reed over de Soomerwegh. Even verderop vervolgde ze de Soomerwegh aan de goede zijde van de weg. Wel voerde betrokkene constant kleine stuurcorrecties uit en vertoonde erg onzeker rijgedrag. De dame was op 25 november 2020 ook rijdend aangetroffen in Castricum. Ook toen waren er twijfels over de geschiktheid en was een artikel 130 Wegen Verkeerswet (WVW) opgemaakt. Nu is er opnieuw een artikel 130 WVW opgemaakt. Betrokkene gaf aan nooit iets gehoord te hebben van het Centraal Rijvaardigheid Bureau (CBR) over haar rijgeschiktheid om te rijden.

LIMMEN

Op vrijdag 17 december is er tussen 09.40 en 11.40 uur gepoogd in te breken in een woning aan het Kieftenland in Limmen. Tussen genoemde tijdstippen is gepoogd het slot uit de achterdeur te breken. Dat is gelukkig niet gelukt.

AKERSLOOT

Maandag 13 december was er een snelheidscontrole op de Geesterweg ter hoogte van de jachthaven.
Aanvang controle : 10.21 uur
Einde controle : 13.31 uur
Bibeko / bubeko : BIBEKO
Toegestane snelheid : 50 km/h
Hoogste snelheid : 80 km/h
Aantal passanten : 704
Aantal overtredingen : 85

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 9 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 11 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 15 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00