Afbeelding
Foto: aangeleverd

Hond vindt hand op het strand

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 14 tot en met zondag 20 september:

Castricum  

Op woensdagochtend 16 september omstreeks 01.30 uur zagen agenten een busje rijden over de Stationsweg in Castricum. Deze bus reed de Dorpsstraat in en stopte. Bij aanspreken van de bestuurder, een 42-jarige man uit Castricum, werd geconstateerd dat zijn adem rook naar het gebruik van alcohol. Een blaastest werd afgenomen en de uitslag gaf aanleiding tot een ademanalyse aan het politiebureau. Hier blies deze bestuurder 405 Ugl, hetgeen bijna het dubbele is van wat wettelijk is toegestaan. Deze bestuurder kan een bekeuring tegemoet zien. 

Op woensdag 16 september, omstreeks 20.20 uur kreeg de politie het verzoek om naar het strand van Castricum te komen. Aldaar zou een menselijke hand zijn gevonden met het horloge nog om de pols. De hond van de melder had met de hand in zijn bek gelopen. Ter plaatse werd er inderdaad een hand aangetroffen maar er kon niet goed worden ingeschat of dit een echte hand betrof. Het zag er in ieder geval realistisch uit. Er werd de hulp ingeroepen van de Forensische Opsporing die concludeerden dat het om een erg realistisch nagemaakte hand ging.  

Akersloot  

Op vrijdag 18 september omstreeks 16.20 uur een melding van een inbraak aan de Martin Luther Kinglaan waarbij drie jongemannen zouden zijn overlopen. De melder die de jongens had betrapt op het pad van zijn buurman zat er achteraan. Naar aanleiding van deze melding kwam er een flinke hoeveelheid politie naar Akersloot en een toevallig in de buurt vliegende politiehelikopter kwam eveneens ter assistentie. Na korte tijd kon er op aanwijzing van de melder en getuigen drie jongens worden opgepakt die naar het politiebureau werden overgebracht. Hierna werd er op de plaats van de ‘inbraak’ een nader onderzoek ingesteld en bleek al gauw dat er niet was ingebroken en dat de jongens alleen op het pad naast de woning hadden gelopen. Of ze ook daadwerkelijk de woning wilden binnen gaan is niet helemaal duidelijk geworden. De woning wordt bewoond door een oudere heer die al vaker overlast heeft ervaren van een groepje jongeren en goed in de gaten wordt gehouden door zijn buren. De jongens in de leeftijd van 14 en 16 jaar, allen uit Akersloot werden door hun ouders opgehaald uit het politiebureau in Alkmaar.

Afbeelding
Ron Boendermaker weer goed bezig 16 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers vaak onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan 22 uur geleden
Afbeelding
Training voor vrijwilligers: maatje zijn 28 jan, 15:30
Afbeelding
Nationale tuinvogeltelling 28 jan, 08:00
Afbeelding
Naar het concertgebouw met de bus 27 jan, 15:59
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, postzegels, goud, zilver, sieraden, kunst en antiek 27 jan, 12:32
Afbeelding
Egmond Wandel Marathon beleeft sfeervolle en frisse 18e editie 27 jan, 09:01
Afbeelding
Homemade Lemonade bij De Oude Keuken 26 jan, 16:02
Afbeelding
Word vrijwilliger bij Muttathara kringloopwinkel 26 jan, 12:33
Afbeelding
Inschrijving 5e editie Oer-IJ Expeditie geopend 26 jan, 08:48
Afbeelding
Kennismaken met een sport via JouwSportPas 25 jan, 16:02
Afbeelding
Schuif aan bij de Tafel van Veel 25 jan, 12:34