Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest.. Archieffoto: Facebookpagina 't Portiertje

‘Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst’

Nieuws

UITGEEST - Een week voor kerst vond er midden in de nacht een verschrikkelijke mishandeling plaats op station Castricum en sinds kort is duidelijk dat hiervan beelden circuleren op sociale media. De afschrikwekkende beelden zouden een reden kunnen zijn tot angst bij het voornamelijk jonge uitgaanspubliek en de ouders, maar volgens Dennis Scholten van NH Totaal Beveiliging is dit niet nodig. Dennis, met zijn twintig jaar ervaring als portier, verscheen de afgelopen dagen veelvuldig in de landelijke media om zijn relaas te doen. 

Hij was er namelijk bij en greep een van de daders in zijn kladden. “Ik vind overigens wel dat de nadruk teveel naar mijn persoon uitgaat. We doen dit met ons hele team in samenwerking met de gemeente, de politie en de BOA’s”, zo benadrukt de ervaren portier. Dennis is geen onbekende als geboren en getogen Uitgeester: wij kennen hem als voormalig barkeeper van ‘t Portiertje, waar zijn vader uitbater van was, en als eigenaar van NH Totaal Beveiliging die o.a. het uitgaansgebied van Castricum, het ICGT, kermis Heemskerk en stratenvoetbal Limmen veilig houden. Dennis en zijn team kom je overal tegen. 

Een ernstige mishandeling
Het leukste van zijn werk als portier vindt hij dat je continu in contact staat met mensen maar ook met zijn ongeveer 80 collega’s van NH Totaal Beveiliging is het altijd gezellig. “Althans, 99% van de tijd dus. Deze bewuste nacht was een van de verschrikkelijkste momenten in mijn carrière als portier, nooit eerder maakte ik zo’n brute mishandeling mee. Dan spreek ik nog niet eens over de slachtoffers. Wat een vreselijke ervaring moet dit voor hen zijn geweest, traumatisch”, aldus Dennis.

Het was de week voor Kerstmis: op zaterdagnacht om 02.15 uur liepen Dennis en zijn collega’s volgens protocol mee naar het station met de meute stappers die na sluitingstijd gezamenlijk de kroeg uit rolden. Plotseling horen ze gegil: de beveiligers rennen de kant op waar de paniek vandaan komt. Eenmaal aangekomen zien zij dat het mis is. Ze treffen twee gewonde jongemannen aan en de beveiligers reageren gelijk: een van de collega’s bekommert zich om de slachtoffers en belt de ambulance. Dennis scant met argusogen de omgeving op zoek naar een verdachte. Hij ziet een jongen lopen met bebloede kleding en ondanks het tegensputteren van de jongen, die zegt dat hij alleen maar wilde helpen, draagt hij hem over aan de politie. Hij blijkt een van de vier hoofdverdachten, de rest wordt later opgepakt. 

Spookverhalen
Dennis vertelt zijn verhaal en dat van zijn collega’s omdat er sinds de beelden in omloop zijn veel spookverhalen rondgaan over de situatie in het uitgaansgebied in Castricum. “Wil ik nog wel dat mijn kinderen daar gaan stappen? Ik snap dat gevoel”, aldus Dennis. Hij legt uit dat deze ernstige mishandeling een op zichzelf staand incident was. “Er zijn gerust weleens opstootjes maar daar kan je niet omheen als er in één weekend 500 jongeren in het uitgaansgebied aan het feesten zijn”, vertelt hij. Hij benadrukt dat de situatie goed onder controle is in samenwerking met de gemeente en de politie. De partijen ondersteunen elkaar waar zij kunnen. De beveiliging wordt uitgevoerd onder strak protocol. Zo lopen de portiers met de meute mee naar het station, waar zij drie tot vijf minuten voordat de trein arriveert aanwezig dienen te zijn. “Later begrepen wij overigens dat de daders niet uitgingen in Castricum maar de jongeren expres hebben opgewacht om stampij te maken”, aldus Dennis.

Hoe dan ook merkt hij dat de jongeren die geschrokken waren van de circulerende beelden nog steeds hun weg weten te vinden naar het populaire uitgaansgebied. Zelf voeren hij en zijn collega’s het werk nog steeds vol vertrouwen uit.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 4 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken gisteren
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00