Wethouder Brouwer van  gemeente Castricum overhandigde de schaal officieel aan conrector Petra van Dok.
Wethouder Brouwer van gemeente Castricum overhandigde de schaal officieel aan conrector Petra van Dok. Foto: aangeleverd

Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College

Nieuws

CASTRIUCM - Het Jac. P. Thijsse College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2023-2024 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. 

Feestelijke bijeenkomst
De school vierde dit op maandag 27 november. Wethouder Valentijn Brouwer van de gemeente Castricum overhandigde de schaal officieel aan Petra van Dok, conrector op het Jac. P. Thijsse College. Het was een feestelijke bijeenkomst, waarin de wethouder de gezond ingerichte schoolkantine bezocht en enkele leerlingen sprak over het aanbod in de kantine.

Het Jac. P. Thijsse College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan hierbij centraal. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van meerdere watertappunten in de school. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. “We vinden het belangrijk dat leerlingen bewust bezig zijn met gezonde voeding”, aldus Van Dok.

En de school laat het niet bij deze stap om de gezondheid van de leerlingen te bevorderen. Naast de gezonde schoolkantine gaat de school voor het Gezonde School themacertificaat Voeding. Dat betekent dat de school op structurele en integrale wijze aandacht besteedt aan het thema voeding. Zo worden naast het gezonde aanbod in de kantine en het voedingsbeleid ook lessen gegeven over voeding. 

Jac. P. Thijsse overweegt om op termijn ook andere Gezonde School themacertificaten aan te vragen, zoals de certificaten Bewegen en sport en Roken, Alcohol en Drugspreventie. Ook op die thema’s wordt namelijk ingezet. GGD Hollands Noorden ondersteunt de school met de Gezonde School-aanpak. 

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26
De verdachte was een 14-jarige jongeman uit Egmond-Binnen.
Poging tot stelen fietscomputers bij Geesterduin 19 feb, 10:27