Toby Twigg drukte de tweede try.
Toby Twigg drukte de tweede try. Foto: Gerard Spaans

Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning

Nieuws

CASTRICUM - De Castricumse Rugby Club boekt dit weekend een solide zege tegen de Oisterwijk Oysters en stijgt hiermee weer naar de 4e plaats in de nationale Ereklasse. Een plaats bij de top-6 aan het eind van de eerste competitiehelft geeft recht tot deelname aan de play-offs voor het landskampioenschap,

CAS RC ging ook deze wedstrijd goed van start en zette de Oysters meteen goed op eigen helft onder druk. Anders dan in sommige andere wedstrijden resulteerde dit al na een paar minuten in de eerste try van Julio Gabriel Medina, met een goede conversie van Hein Knoop: 7-0. Hoewel de storm van vrijdagavond gelukkig wat was gaan liggen zorgde de wind in de 1e helft tezamen met een aantal goede kicks over de defence van Oysters ervoor dat de druk aanhield. Mede door een aantal goed uitgevoerde line-outs van CAS RC kon dan ook al snel de 2e try worden gedrukt door Toby Twigg (foto), opnieuw met een succesvolle conversie door Hein Knoop: 14-0. 

Kort hierna scoorde Julio Gabriel Medina zijn 2e try, opnieuw met conversie door Hein Knoop waardoor zelf een voorsprong van 21-0 werd bereikt, voordat Oysters iets terug kon doen met een 1e try met een gemiste conversie: 21-5.

Gelukkig liet CAS RC zich door deze try van Oysters niet van de wijs brengen en ging door met het goede aanvalsspel. Na een goede snelle aanval vanuit de backs kon ook Daily Limmen een try aantekenen, waarvan de conversie opnieuw door Hein Knoop werd benut. Nadat ook Oysters nog een try had gemaakt, dit keer met conversie, werd de halftime score van 28-12 bereikt.

Ondanks dat in de 2e helft het windvoordeel gedraaid was, kwam CAS RC wederom goed uit de startblokken en scoorde ook in de 2e helft via Irirangi Taniere de eerste try met conversie door Hein Knoop: 35-12. Hierna wist ook Oysters nog een try te scoren zonder conversie ( 35-17), maar hierna was het op aan de zijde van Oysters. Met nog een 2e try van Irrangi Taniere met conversie door Hein Knoop en nog twee tries door Hein Knoop en Erik Wijte, beide zonder conversie, werd uiteindelijk de eindstand van 52-17 bereikt. Door deze goed overwinning en het feit dat een aantal directe concurrenten verloren stijgt CAS RC van de 8e naar de 4e plaats in de Ereklasse.

Volgende week staat een pittige uitwedstrijd tegen de landskampioen Eemland op het programma, de week erop de volgende thuiswedstrijd tegen Den Haag op zaterdag 9 December in Sportpark Wouterland.

Alleen nette, schone en mooie kleding wordt geaccepteerd.
Kledingruil in gemeentehuis Castricum 56 minuten geleden
Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26