Afbeelding
Foto: Natuurwerkdag / LandschappenNL

Natuurwerkdag in regio Alkmaar

Nieuws Regio

REGIO - Doe mee met het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al ruim twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag. Op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november kun je meedoen op ongeveer tachtig locaties in onze provincie. En die hulp is hard nodig.

Duizenden vrijwilligers zetten zich in om de leefomgeving van verschillende dier- en plantsoorten in stand te houden, ze zijn onmisbaar voor natuur en landschap. Alleen samen vergroten we onze positieve impact en krijgen we de natuurklussen gedaan. De Natuurwerkdag is een mooie manier om iets te doen voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Het biedt een mooie kans om zorgen over het klimaat om te zetten in actie.

Biodiversiteit
De klussen zijn erop gericht de natuur te behouden en te herstellen, en dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen, het helpt de toenemende hitte in jouw omgeving te verminderen en zorgt voor wateropvang in tijden van extreme regenval. Met de inzet van vrijwilligers kunnen we blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Voor iedereen
Iedereen is welkom op de Natuurwerkdag. Je hebt geen ervaring nodig, bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring!

Verschillende klussen
Werk samen met andere vrijwilligers aan het winterklaar maken van de pluktuin in buurtpark Groene Hart in Oudorp. Kom wilgen knotten met de boswachter in het Oosterbos in Heiloo. Of help mee in het voedselbos van De Groene Oase in Koedijk. Genoeg mooie klussen in de regio.

Castricum
In Castricum kun je meehelpen bij het creëren van een zonnige zoom in het Noord-Hollands Duinreservaat. Denk hierbij aan het wegknippen en zagen van houtig gewas. Door deze vegetatie terug te zetten en meer zonlicht op de bodem te creëren, kunnen bloeiende kruiden beter ontkiemen en groeien. Dit heeft een positief effect op de biodiversiteit in de bosrand. Deze klus kan ook uitgevoerd worden door kinderen vanaf 12 jaar. Deze staan onder begeleiding van een ouder/ verzorger. Verzamelen op de parkeerplaats Zanderij van PWN langs de Geversweg, Aanmelden voor deze klus kan hier.
Ook kun je aan de slag in de Tuin van Kapitein Rommel. Er is altijd snoeiwerk, bijvoorbeeld om het stinzenbos open te houden zodat in het voorjaar alle bol- en knolgewassen weer tot hun recht komen. De vijver vraagt jaarlijks onderhoud door te baggeren en het te veel aan waterplanten te verwijderen. Voor kinderen vanaf circa 8 jaar (en ook voor volwassenen) wordt van 10.30 tot 13.00 uur een workshop egelhuis timmeren gegeven. Voorafgaand is er een minilezing ‘Help de egel’. Neem een hamer en een nijptang mee als je hieraan mee wilt doen. Aanmelden voor deze klus kan hier.

Doe mee
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat, en samen een dag aan de slag gaan om bij te dragen aan jouw groene omgeving? Zoek een klus bij jou in de buurt op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan. 

Alleen nette, schone en mooie kleding wordt geaccepteerd.
Kledingruil in gemeentehuis Castricum 1 uur geleden
Kleinkunst duo 'Kanoet.'
Kanoet in De Oude Keuken 23 feb, 09:25
Geboren en getogen Uitgeester Dennis Scholten is geen onbekende in Uitgeest..
'Beelden circulerend op sociale media geen reden tot angst' 22 feb, 16:00
Afbeelding
Peutercafé Akersloot viert eerste verjaardag 22 feb, 13:00
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken.
Alzheimer Trefpunt in Castricum 21 feb, 10:42
Lachgas cilinders.
Wat te doen met een lachgascilinder 20 feb, 16:00
Dave van Kuilenburg was te sterk voor de rest.
Dave van Kuilenburg winnaar Mountainbike wedstrijd Akersloot 20 feb, 13:10
Afbeelding
Wat moet je weten over de grote beurt van je auto? 20 feb, 10:09
De veerpont over het Noordhollands Kanaal vaart weer!
Veerpont Akersloot weer in de vaart 20 feb, 10:00
Komende vrijdag wacht er voor alle Vredeburg-schakers een nieuwe ronde.
Janssen op titelkoers bij SV Vredeburg 20 feb, 09:35
Leerlingen worden bewuste en actieve makers.
Maakonderwijs op OBS de Kustlijn 19 feb, 16:10
Vermoedelijk heeft de bestuurder van de politieauto deze niet goed op de rem of in de P-stand gezet.
Politie auto valt ook in de sloot bij melding van auto in de sloot 19 feb, 13:26